Gemeenten aan de kust werken aan plan voor offshore windmolens

logo windkracht

De drie gemeentes Katwijk, Noordwijk en Zandvoort zullen een ander plan gepresenteerd krijgen met betrekking tot het plaatsen van offshore windenergie aan de kusten. De gemeentes hebben bezwaren tegen het te dicht plaatsen van offshore windmolens.Ā 

Voorgelicht door Meewind

De gemeentes hebben van beleggingsfonds Meewind een voorlichting gehad over de locatie van de windmolens, het windpark kan geplaatst worden een aantal kilometers vanaf de kust. Henk Kamp wil eigenlijk dat het windpark aldaar dichtbij de kust gebouwd word.

Minister Kamp wil kostenbesparend windpark

Meewind constateerde dat het juist niet gunstig is dat het windpark zo dichtbij de kust gebouwd word. Platform maritieme Windmolenparken gaat nu onderzoeken op welke locatie het beste een windpark kan worden gebouwd. De minister denkt met het huidige plan dat het goedkoper is om het windpark vlak voor de kust te bouwen.

Angst voor schade toerisme

Ondernemers en de gemeenten zijn bang dat het problemen geeft voor het toerisme in de omgeving. Na een visuele toer die het uitzicht uitbeeldde van het toekomstige windpark kwamen er toch vragen en rees er kritiek.

Bron: Groene Courant

Gemeenten aan de kust werken aan plan voor offshore windmolens
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.