Genoeg zonne-energie in Schotland om in energiebehoefte te voorzien

schotland-zonne-energie

Dankzij genoeg zon de afgelopen maand in Schotland is gebleken dat er meer dan genoeg zonne-energie was opgewekt voldoende om in de totale energiebehoefte te kunnen voorzien. In de maand April werd 113% aan zonne-energie geproduceerd.

Drie Schotse steden hoogste aandeel zonne-energie

De plaatsen Aberdeen (111%), Glasgow met 106% en in Iverness 104%, de woningen die al voorzien zijn van zonnepanelen konden 100% in hun energiebehoefte voorzien. WWF Schotland roept mensen nu op om meer van zonne-energie gebruik te gaan maken. Schotland telt 35.000 woningen en 600 bedrijven die al gebruik maken van zonnepanelen. Deze groep kan zijn overtollige zonne-energie aan de rest van Schotland leveren.

Campagne om zonne-energie te stimuleren

Campagneleiders zijn een actie gestart om zoveel mogelijk zonnepanelen aan de man te brengen. Zij vinden dat men met daken richting het zuiden gebruik moeten maken van zonnepanelen. Schotland zou zonneboerderijen moeten bouwen om op commerciële schaal zonne-energie te gaan produceren. Op het gebied van windenergie loopt Schotland al voor met zijn windrijke gebieden, maar er is ook genoeg potentie voor zonne-energie.

Uit data is gebleken dat er voldoende zonne-uren zijn om een significante groep van energie en warm water te kunnen voorzien. Wanneer het aantal zonnepanelen zou stijgen tot honderduizenden daken dan word de afhankelijkheid van fossiele energie een stuk kleiner.

Bron: BBC news

Genoeg zonne-energie in Schotland om in energiebehoefte te voorzien
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.