Goede opbrengst windenergie Nuon over 2014

spaansewindmolen

Energieleverancier Nuon heeft gemeld dat de opbrengst uit windenergie in vergelijking met 2013 4% meer heeft opgeleverd. Afgelopen jaar heeft Nuon haar windpark Prinses Alexia geopend en de opbrengst ervan zorgde mede voor de extra windproductie.

Nuon heeft in 2014 685.498 MW aan windenergie opgewekt om ruim 195.000 huishoudens in hun energiebehoefte te kunnen voorzien. In 2013 was dit 659.981 MW aan windenergie. De windmolen die het meeste energie opwekt is dan ook afkomstig van het nieuwe windpark van Nuon, de windmolen wekte op zichzelf al 8506 MW aan energie op.

Toch was 2014 niet het ideale jaar voor Nuon voor de windenergieproductie omdat het windpercentage 5% lager was. Nuon profiteerde het meest van de wind in de maanden December, januari en Februari. September en November was er amper productie.

Koploper van de provincie’s waar Nuon windmolens heeft draaien is Flevoland waar 91 windmolens staan. Dit percentage kwam op 12% extra in 2014.

Interesse in duurzame energie van Nuon? Vergelijk dan hier de energietarieven!.

Bron: Groene Courant

Goede opbrengst windenergie Nuon over 2014
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!