Google kan efficiëntie zonnepanelen tonen door middel van Google maps

zonnepanelen-dak

Google heeft een project genaamd Sunroof waarmee huishoudens eenvoudig kunnen bekijken of hun daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Sunroof maakt gebruik van Google Maps en in combinatie met de lokale weersvoorspellingsdata en 3D modellen.

Google maps en streetview handig om visuele info te bekijken

Er zijn al veel mensen die gebruik maken van Google maps om te bekijken of hun dak voldoende zonlicht genereert en hoeveel schaduw er op valt. Met het gebruik van de 3D modellen en de data die lokaal bekend is kan Google berekenen hoeveel zonne-energie opbrengst uit een dak komt. Ook berekent Google hoeveel men kan besparen op de zonnepaneleninstallatie dat is inclusief de belastingvoordelen en de energiesubsidie’s.

Google’s dienst is onafhankelijk

Voorts geeft Google suggestie’s naar installateurs in de buurt waar men een offerte kan opvragen. Google is niet de enige die met deze dienst komt het Amerikaanse Sungevity doet dit al in samenwerking met Eon waar zij combinatiepakketten aanbieden in zonne-energie. Google wil dus een onafhankelijke dienst bieden waar andere bedrijven een samenwerking aan zijn gegaan met één partij.

Google: Bij Google geloven we sterk in schone energie en met Project Sunroof helpen we mensen op een eenvoudige manier de kansen van zonnepanelen thuis te ontdekken.

Project Sunroof is beschikbaar in de Amerikaanse steden San Francisco, Boston en Fresno. Google wil dit gaan uitbreiden in alle staten en in de toekomst ook in andere landen.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Google kan efficiëntie zonnepanelen tonen door middel van Google maps
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.