Google kan efficiƫntie zonnepanelen tonen door middel van Google maps

zonnepanelen-dak

Google heeft een project genaamd Sunroof waarmee huishoudens eenvoudig kunnen bekijken of hun daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Sunroof maakt gebruik van Google Maps en in combinatie met de lokale weersvoorspellingsdata en 3D modellen.

Google maps en streetview handig om visuele info te bekijken

Er zijn al veel mensen die gebruik maken van Google maps om te bekijken of hun dak voldoende zonlicht genereert en hoeveel schaduw er op valt. Met het gebruik van de 3D modellen en de data die lokaal bekend is kan Google berekenen hoeveel zonne-energie opbrengst uit een dak komt. Ook berekent Google hoeveel men kan besparen op de zonnepaneleninstallatie dat is inclusief de belastingvoordelen en de energiesubsidie’s.

Google’s dienst is onafhankelijk

Voorts geeft Google suggestie’s naar installateurs in de buurt waar men een offerte kan opvragen. Google is niet de enige die met deze dienst komt het Amerikaanse Sungevity doet dit al in samenwerking met Eon waar zij combinatiepakketten aanbieden in zonne-energie. Google wil dus een onafhankelijke dienst bieden waar andere bedrijven een samenwerking aan zijn gegaan met Ć©Ć©n partij.

Google: Bij Google geloven we sterk in schone energie en met Project Sunroof helpen we mensen op een eenvoudige manier de kansen van zonnepanelen thuis te ontdekken.

Project Sunroof is beschikbaar in de Amerikaanse steden San Francisco, Boston en Fresno. Google wil dit gaan uitbreiden in alle staten en in de toekomst ook in andere landen.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Google kan efficiƫntie zonnepanelen tonen door middel van Google maps
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.