Google neemt windenergie af van Eneco

google

Google zal vanaf 2016 windenergie gaan afnemen van Energieleverancier Eneco. Hiervoor zijn Google en Eneco een overeenkomst aangegaan.

De windenergie is afkomstig van het nieuwe windpark te Delfzijl. Google zal de komende tien jaar de windenergie gebruiken voor haar nieuwe datacentrum. De stroom capaciteit van het windpark bedraagt ruim 62 MW. De overeenkomst is voor de duur van 10 jaar en zal daarmee dus draaien op duurzame energie.

Google doet met de rest van de grote bedrijven mee om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Dit project bied tevens werk aan 80 aannemers die dit project aan kunnen nemen.

Jeroen de Haas van Eneco is blij met deze samenwerking.

We kijken ernaar uit om met Google de komende tien jaar samen te werken en hen te ondersteunen in de doelstelling om een klimaatneutraal bedrijf te zijn.

Google heeft al tweemaal eerder een dergelijke grote energieaankoop gedaan en past hiermee in het duurzame beleid. Wanneer het datagebruik zal stijgen van het datacentrum zal het Amerikaanse bedrijf de stroom uit de overige centrales van Eneco gebruiken.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Google neemt windenergie af van Eneco
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!