Groei groene stroom nog steeds in volle gang

WINDENERGYNederland maakte vorig jaar een enorme groei door op het gebied van offshore windenergie en niet alleen in Nederland maar heel Europa profiteerde van veel wind. Er is vorig jaar ruim 18 miljard euro geïnvesteerd in offshore windenergie. Nederland had juist een enorme piek in zonuren waardoor het aandeel zonne-energie boven de verwachting uitkwam.

Productiekosten windturbines goedkoper geworden

De aanleg van windparken kostte dan ook minder waardoor er meer ruimte was om te investeren. In 2017 zullen er alleen al windmolens bij worden geplaatst met een gezamenlijk vermogen van 3000 megawatt. De windturbines van tegenwoordig hebben ook een veel grotere productie capaciteit.  WindEurope uit Brussel verwacht dan ook dat er in 2020 een geïnstalleerd vermogen zal zijn van 25.000 megawatt aan windparken.

Zonne-energie maakt groei door in Nederland

In 2016 zijn er in Nederland nieuwe zonneparken bijgekomen die 500 megawatt aan zonne-energie produceren. De nieuwe zonneparken kunnen net als windenergie meer opwekken. Het huidige percentage aan geïnstalleerde zonne-energie bedraagt 2000 megawatt. Dit jaar zullen er nieuwe zonprojecten van start gaan die alleen al 30 megawatt aan zonne-energie produceren. En de verwachting is dat het aandeel in zonnepanelen ook zal toenemen. Er komen er steeds meer huurwoningen bij met zonnepanelen. De kosten zijn immers gedaald dus de zonnepanelen zijn ook toegankelijker voor consumenten met een kleinere portemonnee.

Transitie naar duurzame energie blijft doorgaan

Huurders die zonnepanelen op hun daken geplaatst krijgen zullen een iets hogere huur betalen. De energierekening daarentegen zal dan goedkoper worden dankzij de productie van zonne-energie. Kantoren en bedrijven moeten namelijk sneller verduurzamen dus voor woningbouwverenigingen zijn de zonnepanelen een investering die zich weer terugverdiend.

Groene stroomleveranciers vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van groene stroom, oftewel energie dat duurzaam is opgewekt? Dat kan snel en simpel met Energievergelijking.nl. Met onze vergelijkingstool kunt u alle aanbieders vergelijken op prijs, maar ook op duurzaamheid. Zo weet u direct welke aanbieder de voordeligste is. Start met energie vergelijken op Energievergelijking.nl en bekijk welke aanbieding voor u de beste keuze is.

Groei groene stroom nog steeds in volle gang
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.