Groen gas blijkt voordeligst om duurzaam te verwarmen

restwarmte

Gasterra heeft aan Adviesbureau CE Delft opdracht gegeven om groen gas in woningen en wijken te onderzoeken. Daaruit bleek dat groen gas de voordeligste manier was om de woningen duurzamen te kunnen verwarmen in plaats van aardgas.

Maatwerk voor duurzame gasvoorziening

CE Delft wil dat er een plan word opgemaakt omdat geen situatie hetzelfde is, zo kan een bepaalde wijk volledig draaien op groen gas wat voordeliger is, maar voor een andere wijk is een warmtevoorziening weer beter. Nederland telt 7 miljoen woningen die nog op aardgas zijn aangesloten en de huidige elektriciteitsnetten en gasnetten zullen over 40 tot 50 jaar niet meer in gebruik zijn.

Groen gas op langere termijn goedkoper

Wanneer in de binnensteden de aardgasleidingen moeten worden aangepast aan het groene gas dan zal dit een goedkopere en betere optie zijn. Vooral oude woningen waar weinig doorgang is om een nieuwe infrastructuur voor energie en gas aan te kunnen leggen. Daarom opteert CE Delft dat het bestaande gasnetwerk kan worden gebruikt voor groen gas.

Nog weinig capaciteit om groen gas te produceren

Het probleem is nog wel dat er nog niet veel draagvlak voor groen gas productie is. In nieuwbouw wijken is wel capaciteit voor aanleg van de warmtenetten, hierdoor kan geothermische warmte of restwarmte doorheen vervoerd worden. En als de mogelijkheid er niet is voor voor een goedkopere warmtebron, dan kan een HR-ketel dat op groen gas draait ook nog uitkomst bieden. Deze kosten zijn ook relatief laag en wanneer de energieprijzen omhoog zouden gaan dan is de besparing ook groter.

Een zonne-boiler of warmtepomp is vooral aantrekkelijk voor nieuwbouw gebieden, omdat daar de keuze is voor een lagetemperatuurverwarming en/of vloerwarming.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Groen gas blijkt voordeligst om duurzaam te verwarmen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!