Groene energie kiezen bij energie vergelijken

blauwe-lucht-zonnepanelen

groene energie

Groene energie vergelijken? De onderlinge tarieven verschillen niet tussen grijze energie en groene energie dus waarom niet. En daarboven op komt ook nog eens dat u meehelpt aan een duurzamer milieu.

Groene energie vergelijken en kiezen voor schone energiebronnen

Veel energieleveranciers bieden groene energie aan en u kunt in de energievergelijker aanvinken om puur en alleen op groene energie te zoeken. Zo bieden Greenchoice, en Vandebron Nederlandse groene stroom aan. In het stroometiket van Greenchoice word vermeld bijvoorbeeld dat hun energie afkomstig is uit Nederlandse zon, wind en biomassa. Ook is Greenchoice hard bezig om het aandeel in duurzame energie te vergroten. Zij wekken nu 70% aan duurzame energie op.

Garantie’s van oorsprong duiden groene energie aan

Niet alle duurzame energie is afkomstig van Nederlandse bodem de overige energie heeft daarom een garantie van oorsprong. Ook compenseert Greenchoice de uitstoot van het gasverbruik met bosgecompenseerd gas. Vandebron laat mensen investeren in een lokaal bedrijf dat duurzame energie opwekt. Zij laten hun klanten gezamenlijk investeren om zo meer duurzame energie te kunnen opwekken. Zo kunnen mensen met zonnepanelen zich aanmelden en zelf een energiebron worden, of men kan zich aanmelden bij een zonnecollectief. Zij hebben een platform opgericht waar mensen aan elkaar hun geproduceerde zonne-energie kunnen verkopen.

Ook is er de mogelijkheid bij Vandebron om te kiezen voor verschillende energiebronnen zoals wind-energie en bio-energie. Men kan dan een vast bedrag per maand betalen en Vandebron zorgt dat het geld in een specifieke energiebron word geïnvesteerd.

Dan hebben we nog veel meer energieleveranciers die duurzame energie aanbieden, zoals: Nuon, Essent, Qurrent, Pure Energie, Eon en Budget Energie. Hun energie is niet altijd 100% Nederlandse groene energie maar deels afkomstig uit buitenlandse duurzame energiebronnen. Steeds meer kiezen energieleveranciers ervoor om hun duurzame energie ook met een fikse welkomstkorting aan te bieden.

Groene energie aanbiedingen zoeken met EnergieVergelijking.nl

Er zijn voldoende groene energie aanbiedingen die u op EnergieVergelijking.nl kunt vergelijken. Bekijk met onze onafhankelijke energievergelijker welke energieleverancier u de goedkoopste (duurzame) aanbieding doet. Op Energievergelijking.nl energie vergelijken en overstappen is gratis en gebeurt volledig onafhankelijk en objectief.

Groene energie kiezen bij energie vergelijken
4 beoordelingen 9.5 gemiddeld

Een reactie plaatsen