Groene stroom bereikt recordniveau bij Oosterburen

duitsevlaggen

Het Duitse BDEW brancheorganisatie energie en waterproducenten heeft bekend gemaakt dat het aandeel in groene stroom momenteel op 23,4% staat.

Duitsland behaalt het grootste aandeel uit windenergie (7,9%) biomassa energie (6,8%) en zonne-energie (4,5%). De overige duurzame energiebronnen zijn waterkracht energie (3,4%) en energie opgewekt uit huisafval met 0,8%. Het verbruik van de aardgasproductie is gedaald met 10,5% en kernenergie met 15,4%.

Duitsland doet het ook goed met het exporteren van stroom naar andere landen zoals Nederland maar ook België en het Verenigd Koninkrijk. Er is 33 miljard kilowattuur geëxporteerd dat is 10 miljard kilowattuur meer dan in 2012.

Groene stroom bereikt recordniveau bij Oosterburen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!