Grondprijs voor windparken enorm duur

logo windpark

De grondprijs die betaald word voor de bouw van een windpark is enorm duur. In de praktijk vallen de prijzen tien keer hoger uit dan de grondprijs voor een kolencentrale.

Producenten van windturbines leggen per jaar tussen de € 35.000 en € 50.000 neer voor pachtsommen. De prijzen zijn vergeleken met prijzen die het Rijk berekent voor zijn grondprijzen voor windmolens. Het RVOB de dienst die de Nederlandse rijksgrond beheert,concludeert dat er met de huidige economische prijzen daar naar gerekend moet worden om met de particuliere grondeigenaren te kunnen concurreren.

De huidige pachtprijzen liggen niet gelijk en dit maakt windenergie te duur. De bouw van een windpark kost een producent in beginsel al enorm veel geld. Wanneer dit rechtgetrokken zou worden dalen de kosten voor windenergie.

Grondprijs voor windparken enorm duur
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!