Groningen gaat woningen voorzien van restwarmte

geothermische energie

Drie woonwijken met een omvang van 10.000 woningen zullen warmte krijgen van geothermische energie in 2017. Hiervoor hebben Waterbedrijf Groningen en de Gemeente ”Warmtestad” opgericht.

Warmtestad is een nieuw nutsbedrijf dat zich bezig houd met het produceren van geothermische energie. De geothermische bron ligt onder de Zernike Campus op een diepte van 3200 meter, het grondwater daar is 120 graden, het water wat zich in de bron bevind word terug gebracht naar de bodem. Ook zal Warmtestad een warmtetoren gaan bouwen wat als warmwater opslag zal gaan dienen.

In de warmtetoren komt ook plaats voor een horeca gelegenheid en een sportcentrum. De wijken die als eerste worden voorzien zijn: Paddepoel, Selwerd, en Vinkhuizen.

De gemeente Groningen ziet de warmtetoren als een symbool voor de overgang van grijze energie naar duurzame energie.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Groningen gaat woningen voorzien van restwarmte
12 beoordelingen 4 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!