Groningen gaat woningen voorzien van restwarmte

geothermische energie

Drie woonwijken met een omvang van 10.000 woningen zullen warmte krijgen van geothermische energie in 2017. Hiervoor hebben Waterbedrijf Groningen en de Gemeente ”Warmtestad” opgericht.

Warmtestad is een nieuw nutsbedrijf dat zich bezig houd met het produceren van geothermische energie. De geothermische bron ligt onder de Zernike Campus op een diepte van 3200 meter, het grondwater daar is 120 graden, het water wat zich in de bron bevind word terug gebracht naar de bodem. Ook zal Warmtestad een warmtetoren gaan bouwen wat als warmwater opslag zal gaan dienen.

In de warmtetoren komt ook plaats voor een horeca gelegenheid en een sportcentrum. De wijken die als eerste worden voorzien zijn: Paddepoel, Selwerd, en Vinkhuizen.

De gemeente Groningen ziet de warmtetoren als een symbool voor de overgang van grijze energie naar duurzame energie.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Groningen gaat woningen voorzien van restwarmte
12 beoordelingen 4 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen