Groningen heeft drijvende zonnepanelen langs A7

groningen_stad

Vlak aan de A7 zijn drijvende zonnepanelen geplaatst, deze 54 panelen liggen in het water op het bedrijventerrein Westpoort. Dit project is opgezet door Sunfloat en de Groningers.

Zonnepanelen langs de snelweg

Wanneer men vanuit Groningen naar Friesland rijd over de A7 ziet ze liggen dobberen. De zonnepanelen moeten zonne-energie opwekken. Doordat ze op het water geplaatst zijn kunnen ze ook direct weer gekoeld worden door het water. Dit brengt 25 tot 30% meer op dan zonnepanelen op daken. Het zonnepanelen vlot kan 90 graden draaien zodat er optimaal zonlicht benut kan worden. Het werkt met een automatisch systeem voorzien van een lier die ze kunnen draaien naar het zonlicht.

Nederland waterland

Als dit project succesvol blijkt zullen er meer van dit soort drijvende vlotten komen. Nederland kent genoeg water en vooral om de industriegebieden heen. Er is nagedacht over het plan want de gracht word niet gebruikt voor recreatieve doeleinden er komen dus geen schepen of boten voorbij. Nederland heeft sowieso 1000 hectare aan beschikbaar water dus is er meer potentie.

Genoeg animo voor project

Urgenda een organisatie die staat voor energie opwekking uit groene energie is supporter van dit project. Directrice Marjan Minnesma is in haar nopjes met het project, zij stelt dat er nog genoeg capaciteit aan water is wat gebruikt kan worden voor de drijvende zonnepanelen.

Bron:Telegraaf

Groningen heeft drijvende zonnepanelen langs A7
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.