Groot windpark voor kust Hawaii

windparkzee

Een energiebedrijf uit Denemarken Alpha Wind Energy is van plan om twee grote windparken voor de kust van de Hawaii te gaan bouwen. Het windpark zal drijvende windturbines krijgen.

Twee offshore windparken

Op twee locatie’s in het Noordwesten en Zuidelijk van Hawaii zullen de windparken verrijzen. Beide windparken zullen een geïnstalleerd vermogen van 408 MW hebben. Omdat de zee rondom Hawaii te diep blijkt, zal het energiebedrijf windfloats gebruiken, deze drijvende windfloats zullen gemaakt worden door het Amerikaanse Principle Power, hier komen nog eens windturbines van 8 megawatt op.

Hawaii gaat voor 40% in 2030

De doelstelling van Hawaii inzake duurzame energie is dat het eiland in 2030 voor 40% duurzaam zal zijn. Het Deense bedrijf heeft een dochteronderneming opgericht genaamd AW Hawaii Wind voor dit project.

Aan de Portugese kust zijn de drijvende platforms al getest, daarom zal er ook een windpark verrijzen aan de kust van Schotland, met een geïnstalleerd vermogen van 50 MW. Het meest dichtbevolkte eiland van Hawaii is Oahu, vandaar de keuze om daar windenergie te gaan opwekken

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Groot windpark voor kust Hawaii
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.