Groot windpark voor kust Hawaii

windparkzee

Een energiebedrijf uit Denemarken Alpha Wind Energy is van plan om twee grote windparken voor de kust van de Hawaii te gaan bouwen. Het windpark zal drijvende windturbines krijgen.

Twee offshore windparken

Op twee locatie’s in het Noordwesten en Zuidelijk van Hawaii zullen de windparken verrijzen. Beide windparken zullen een geĆÆnstalleerd vermogen van 408 MW hebben. Omdat de zee rondom Hawaii te diep blijkt, zal het energiebedrijf windfloats gebruiken, deze drijvende windfloats zullen gemaakt worden door het Amerikaanse Principle Power, hier komen nog eens windturbines van 8 megawatt op.

Hawaii gaat voor 40% in 2030

De doelstelling van Hawaii inzake duurzame energie is dat het eiland in 2030 voor 40% duurzaam zal zijn. Het Deense bedrijf heeft een dochteronderneming opgericht genaamd AW Hawaii Wind voor dit project.

Aan de Portugese kust zijn de drijvende platforms al getest, daarom zal er ook een windpark verrijzen aan de kust van Schotland, met een geĆÆnstalleerd vermogen van 50 MW. Het meest dichtbevolkte eiland van Hawaii is Oahu, vandaar de keuze om daar windenergie te gaan opwekken

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Groot windpark voor kust Hawaii
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen