Grootste Belgische energieleverancier overgenomen door Total

lampiris
Volgens een bericht op HLN.be is Lampiris ƩƩn van de grootste energieleveranciers van Belgiƫ overgenomen door het Franse Total dat vooral bekend is door haar tankstations. Verder is Total ƩƩn van de grootste oliemaatschappijen ter wereld.

Verkoop Lampiris zorgt voor groei van het bedrijf

Lampiris werd in 2003 opgericht en levert sindsdien energie en gas aan de particuliere en zakelijke markt. De Belgische energieleverancier is actief op zowel de Belgische als Franse energiemarkt. Zij zijn dan ook een onafhankelijk energiebedrijf dat plaats drie mag innemen naast nummer 1 en 2 Engie en EDF Luminus.

Total straks ook energieleverancier

De energieleverancier levert aan 850.000 aansluitingen energie en gas in Belgiƫ. Dankzij de overname van Lampiris zal het Franse Total zich dus nu ook begeven op de energiemarkt voor de verkoop van energie en gas. Total keek al langer naar mogelijkheden om haar focus te kunnen verleggen van de oliemarkt naar de energiemarkt en dan met name naar duurzame energie.

Werkgelegenheid blijft behouden bij Lampiris

Voor de klanten van Lampiris zal er niets veranderen net als de werkgelegenheid voor de mensen die bij de energieleverancier in dienst zijn. Ook Eneco bleek interesse te hebben in haar concurrent omdat het strategisch gezien heel goed zou passen bij Eneco. De autoriteiten moeten de overname nog goedkeuren.

Grootste Belgische energieleverancier overgenomen door Total
2 beoordelingen 7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.