Guardian Media Group stopt met beleggen in energie uit fossiele bronnen

kolen

Het grootste investeringsfonds dat de afgelopen jaren belegde in aandelen uit fossiele brandstoffen, heeft besloten om haar investeringen ter waarde van 800 miljoen pond terug te trekken. De krant wil de strijd steunen tegen klimaatverandering en de beslissing is zakelijk gezien een stap naar een duurzame toekomst.

Gehoor gegeven aan strijd tegen vervuilende energie

Actiegroepen en milieu organisatie’s drongen erop aan bij de Guardian om hun beleggingen te stoppen in de vervuilende olie en kolensector. De beleggingen brachten steeds minder op, en het bedrijf constateerde dat beleggingen in duurzame energie meer winsten opbrengen.

Meer grote bedrijven trekken investeringen terug

Het bedrijf heeft te kampen met verliezen, maar heeft het voordeel dat het veel vaste lezers heeft voor haar krant. The Guardian volgt met deze beslissing de zelfde trend als de Rockefellers die vorig jaar al hun investeringen uit de olie-industrie terugtrokken, de rijke familie investeert nu haar geld in duurzame energie.

Op dit moment heeft The Guardian 20 miljoen aan beleggingen in fossiele energie. Shell ondervind met deze beslissingen daarentegen weinig hinder, maar vertrouwen op meer hedgefondsen die willen investeren in de olie-industrie.

Bron: Volkskrant

Guardian Media Group stopt met beleggen in energie uit fossiele bronnen
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.