groene energie

Handige bespaartips voor in en om het huis

loep

 • maak uw huis energiezuiniger: dat betekent zorg dat uw huis beter geïsoleerd is, zodat de warmte niet kan ontsnappen via kieren en gaten. Denk hierbij aan isolatie materiaal voor uw muren en ramen.

 

 • Check uw cv-ketel: is deze verouderd? bekijk dan eens de mogelijkheden voor een nieuwe cv-ketel deze kunt u huren of kopen. Gelang naar de inhoud van uw portemonnee kijken. Belangrijk is ook de locatie van uw cv-ketel hoe verder deze vanaf uw douche of keuken staat, hoe langer het vervoersproces van warm water duurt.

 

 • Bij aanschaf van nieuwe huishoudelijke producten geldt het energielabel, deze is belangrijk om mee te nemen in uw aankoop. Veel goedkopere apparaten zijn niet altijd energiezuinig, u kunt beter iets meer betalen voor die nieuwe koelkast of wasmachine zodat u op jaarbasis weer kunt besparen op uw energiekosten.

 

 • De standby knop op uw apparaten zorgt ook voor ongemerkt energieverbruik, zet ze in dit geval gewoon helemaal uit. Denk aan uw pc, televisie, of radio.

 

 • Het lijkt klein: maar uw lampen in de woning nemen ook stroom, vervang deze voor spaarlampen en ledlampen deze verbruiken 80% minder dan de gewone gloeilamp.

 

 • Goed ventileren is ook belangrijk: veel mensen laten ramen en deuren goed dicht om de warmte niet te laten ontsnappen: logisch maar ventilatie is ook zeer belangrijk, en beter dan een muffe ruimte en de luchtvochtigheid zorgt ook dat het langer duurt om uw woonkamer of vertrek te verwarmen.

 

 • Wacht net zolang tot de wasmand vol is: een halve wasmachine die draait is ook verspilling van water en elektriciteit. Bekend is natuurlijk het gebruik van de wasdroger wanneer u kans ziet om uw was op te kunnen hangen, is dit alleen maar beter voor uw energiebesparing! Aan de lucht drogen is gratis en een wasdroger niet!

 

 • Er zijn energiemeters te koop die het stroomverbruik van uw apparaten meet, bij gebruik ziet u meteen welk apparaat het meeste aan elektriciteit verbruikt.

 

 • Stap over op duurzame energie in de vorm van zonnepanelen bijvoorbeeld: u wekt uw eigen stroom  duurzaam op en verdient er ook nog eens aan.

 

 • Vergelijk alle tarieven van de energieleveranciers: twee keer per jaar wijzigen de tarieven en er is altijd wel een aanbieding die goedkoper is dan uw huidige product: vergelijken is besparen.

 

 • U kunt uw tarieven vastzetten: Maar doe dit voor de duur van één jaar, zo profiteert u ieder jaar van hoge welkomstkortingen! Cadeau’s zijn leuk maar er zitten altijd addertjes onder het gras: u betaalt uw ”cadeau” terug in de energieprijs. Met het geld dat uw bespaart wanneer u voor de welkomstpremie kiest kunt u zelf uw eigen cadeau aanschaffen.

 

 • Let ook op uw waterverbruik ook de kosten hiervan zijn verhoogd: lang douchen is lekker, maar u verspild hiermee enorm veel water.

 

 • Batterijen ze zijn er in alle maten, maar ook hier kunt u besparen: schaf een NiMH batterij aan die werkt op zelfontlading en houden de lading langer vast. Gooi niet meteen uw batterij weg u kunt het restje wat zich erin bevind nog gebruiken voor apparaten die minder nodig hebben zoals uw zaklamp of wekker.

 

 • Om nog meer van uw energiezuinige koelkast te genieten kunt u ook letten op het invriezen van uw producten: vries niet teveel ineens in: dus vries niet grote hoeveelheden vlees in bijvoorbeeld zo neemt uw vriezer het minste aan stroom in.

 

 • U kunt ook besparen op het energieverbruik van uw tv: een grote smart tv is leuk en staat heel mooi: maar 46 inch verbruikt nu eenmaal meer dan een 40 inch. Let gewoon op de kijkafstand die u nodig heeft om comfortabel tv te kunnen kijken. Een LCD en LED tv zijn het zuinigst in gebruik.

 

 • U kunt het zo gek niet bedenken maar ook met uw pc kunt u energie besparen: Pas ten eerste de beeldscherminstellingen aan. Er is verschil in een grote desktop computer en een laptop of notebook, een notebook/laptop verbruikt minder stroom dan zo’n grote computer. U kunt op uw pc of laptop ook kiezen voor een energiezuinige stand, deze kunt u aanpassen in het energiebeheer van uw computer.

 

Tot slot kunt u ten alle tijde besparen op uw energie door meer energie bespaartips te lezen en toe te passen. Door ook de prijzen van energie te vergelijken op EnergieVergelijking.nl kunt u vandaag al fors besparen op uw energierekening.

Handige bespaartips voor in en om het huis
3 beoordelingen 9.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

vijftien − acht =