Hawaii stelt doelen vast:100% hernieuwbare energie in 2045

hawaii

De gouverneur van Hawaii David Ige heeft een overeenkomst ondertekend waar de staat vastgelegd dat zij in 2045 volledig op 100% hernieuwbare energie gaan draaien. Dus met andere woorden: Over 30 jaar draait het volledige eiland op elektriciteit afkomstig uit hernieuwbare energie. De mix zal bestaan uit zonne-energie, windenergie en geothermie.

Hawaii produceert 1/5 aan duurzame energie

Momenteel produceert Hawaii ongeveer 21% van zijn elektriciteit duurzaam. Het eiland is afhankelijk van fossiele brandstoffen die worden geimporteerd. Dit maakt elektriciteit op Hawaii ook duurder, dus een overgang naar duurzame energie zou alleen maar beter zijn voor het milieu en voor het kostenplaatje van de inwoners van Hawaii.

Energieprijzen duur op Hawaii door geimporteerde olie

Wanneer Hawaii stopt met het importeren van fossiele brandstoffen dan zijn de energieprijzen ook niet meer afhankelijk van fluctuerende olieprijzen. De overheid wil het liefst sneller de afhankelijkheid verkleinen om de economie gezonder te maken.

Meer opslagtechniek voor duurzame energie creëren

Ook lijken de energieopslagtechnologieën klaar te zijn om te groeien parallel aan de uitbreiding van duurzame energie. Ook de trend in elektrische voertuigen zet zich voort, de elektrische auto’s produceren geen uitlaatgassen, wat weer goed is voor het broeikaseffect. Deze voertuigen hoeven dan alleen maar een duurzame energie opslag te betalen.

Bron:Cleantechnica

Hawaii stelt doelen vast:100% hernieuwbare energie in 2045
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.