Heineken bespaarde 84 mln dollar door verduurzaming

windenergie

Bierbrouwerij Heineken heeft de afgelopen zes jaar 84 mln dollar bespaard door minder elektriciteit en water te verbruiken. Met hun campagne ”Brewing a better world” dat startte in 2010 hebben zij hun brouwerijen verduurzaamd.

Waterverbruik verminderd bij productie bier

De bierbrouwer reduceerde haar waterverbruik met 23%, het waterverbruik hebben ze gesteld op 3,9 liter water per liter bier dat ze brouwen. Dit word zelfs terug gebracht naar 3,5 liter water per liter bier. Ook heeft Heineken zijn broeikaseffect met 30% verminderd sinds 2008.

Over 5 jaar 50% uit duurzame energie

Ook investeert de bierbrouwer in groene energie projecten, ze stappen meer over op het gebruik van zonne-energie en windenergie. Hun doelstelling is om tegen 2020 voor 50% uit duurzame energie te laten komen. Zij blijven hun bedrijf ook monitoren op verbruik in energie van hun apparaten. Daardoor hoefden zij geen nieuwe machines aan te schaffen omdat goed onderhoud werd verricht.

Ook betrekt Heineken consumenten bij het verduurzamen, zij nemen hop en gerst af van 7 boerenbedrijven. De doelstellingen in duurzame energie moesten dit jaar behaald worden, maar door de besparing behaalden zij dit vorig jaar al.

Bron:DeMorgen.be

Heineken bespaarde 84 mln dollar door verduurzaming
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.