Hernieuwbare energie in Duitsland blijft stijgen

zonnecellen

Het aandeel in hernieuwbare energie in Duitsland blijft stijgen volgens cijfers van het Duitse Fraunhofer Institut. Hernieuwbare energie steeg met 31% in de eerste zes maanden van 2014.

Zonne-energie en windenergie gaan hand in hand

Het aandeel in zonne-energie nam toe met 28% en het aandeel windenergie 19%. Ook was er een toename te meten in de productie van biomassa dit was 7%. Er werd 81 terawattuur aan elektriciteit geproduceerd daarmee voorziet Duitsland voor een derde in haar energiebehoefte.

Dankzij groei neemt de afhankelijkheid van grijze energie af

Het verbruik van grijze energie nam hierdoor af. Wanneer de winter aanbreekt profiteert Duitsland van haar windenergie, om vervolgens in de zomermaanden over te stappen op zonne-energie. De grootste piek in zonne-energie werd gemeten in de maand Juni. Dankzij deze toenamen in hernieuwbare energie ziet Duitsland kans schoon om meer energie te exporteren naar het buitenland.

Hernieuwbare energie in Duitsland blijft stijgen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.