Hernieuwbare energie in Nederland groeit langzaam

duurzame energie regeling

Het aandeel uit groene energie komt maar langzaam van de grond in Nederland. Desondanks word er wel meer energie geproduceerd omdat er steeds meer vraag komt vanaf onze buurlanden.

Steenkoolproductie toegenomen

Ook de productie uit steenkool nam de afgelopen twintig jaar toe en lag op zijn hoogtepunt in vergelijking met 1991. De productie uit aardgas nam juist af. Nederland produceerde vorig jaar 103 miljard kilowattuur dit is 2% hoger dan 2 jaar ervoor.

Biomassa loopt juist terug

Duurzame energieproductie uit biomassa, windenergie en zonne-energie zag een daling van 12,2 miljard kWh naar 11,6 kWh. Het aandeel in duurzame energie was vorig jaar goed voor 11,4% van onze totale stroomproductie, dat is ongeveer een 1% minder dat het voorgaande jaar. Vooral de productie uit biomassa liep terug.

Nederland behaalt doelen niet op deze manier

Zoals de voortgang van duurzame energieopwekking nu gaat zal Nederland in 2020 een percentage van 10,6% gaan behalen en dat is 3,5% minder dan de beloofde 14%. Alleen de scandinavische landen liggen voorop met de opwekking van duurzame energie. Zweden behaalt 62% uit duurzame energie en Oostenrijk wekt zelfs meer op 68%.

Bron:Z24

Hernieuwbare energie in Nederland groeit langzaam
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!