Hernieuwbare energie in Zuid-Afrika vervangt rustig aan kolenproductie

zuidafrika-duurzame-energie

Zonne-energie, biomassa, en windenergie systemen duiken overal op in Zuid-Afrika en leveren schone energie aan het elektriciteitsnet. Zij maken langzaam aan de mars op de kolenproductie in het land.

Lokale bevolking krijgt groene energie geleverd

De harde wind drijft de windturbines aan en levert elektriciteit aan lokale dorpen in Zuid-Afrika. Cookhouse windmolenpark in de Oost-Kaap is momenteel de grootste en gebouwd in krap 11 maanden. Het windmolenpark heeft een capaciteit van 138 megawatt en word aangedreven door 66 turbines. Het park bied veel extra werkgelenheid voor de gemeenschap, zonder het park is er weinig toekomst in werk.

Zuid-Afrika nog wel afhankelijk van koolproductie

Desondanks is Zuid-Afrika nog steeds sterk afhankelijk van fossiele brandstoffen maar bouwt stilletjes aan het creëren van een duurzame energie omgeving. Zo word 15% van de verkoop van groene energie gebruikt voor de gezondheidszorg, onderwijs en het scheppen van banen. De lage prijzen voor groene energie maken echter het verschil, windenergie kost nu 5 dollarcent per kWh, ongeveer de helft wat men betaalt voor energie uit fossiele brandstoffen.

Kolencentrale Medupi nog steeds in aanbouw

Hernieuwbare energie heeft nog een lange weg te gaan naar Zuid-Afrika’s afhankelijkheid van steenkool. Zo staat het land op de 11e plaats wereldwijd met zijn CO2 uitstoot en de vijfde grootste producent in fossiele brandstoffen. De situatie word nog bedreigd dor het feit dat er gebouwd word aan de grootste kolencentrale Medupi, deze kolencentrale stond gepland om in 2013 te openen maar door vertragingen in de bouw en de overhead in kosten is dit nog niet mogelijk gebleken.

Wanneer Medupi klaar is kan het 4,764 megawatt aan elektriciteit produceren. President Jacob Zuma kocht in 2014 nog 8 kerncentrales erbij van Rusland, maar er is hoop voor meer duurzame energie. De kosten ervan zijn steeds goedkoper geworden. Een nieuw windpark even buiten Kaapstad die gebouwd werd door een Europese multinational bied direct 200 banen. Dit gebied heeft te leiden onder de arme economie en dankzij de komst van het park word dit deels opgelost.

Bron:TheGuardian

Hernieuwbare energie in Zuid-Afrika vervangt rustig aan kolenproductie
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!