Het energielabel van een huurhuis

Gaat u een huurhuis betrekken? Dan is het altijd belangrijk om te vragen naar het energielabel. De energiezuinigheid van de huurwoning bepaalt namelijk, voor een gedeelte, de huurprijs van uw nieuwe woning.

Tip: op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Gebruik de energievergelijker!

Een energielabel van een huurhuis

Als u een energiezuinig huurhuis betrekt, houdt dat in dat de verhuurder meer huur mag vragen. Dat is natuurlijk ook erg redelijk, want immers heeft de verhuurder ook moeten investeren in duurzame maatregelen. Andersom geldt dat echter ook: heeft de verhuurder juist weinig duurzame maatregelen doorgevoerd in de woning? Dan betaalt u een hoge energierekening en mag u ook een lagere huurprijs verwachten. Vragen naar het energielabel van een huurhuis is daarmee erg belangrijk.

Wat is het energielabel van een huurhuis?

Het energielabel van een huurhuis geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Dit systeem werkt erg eenvoudig, want het wordt simpelweg aangegeven met een letter. Energielabel A houdt in dat de woning erg energiezuinig is. In het geval van energielabel G betekent dit juist dat de woning allesbehalve energiezuinig is. Een groen energielabel houdt niet alleen in dat deze erg zuinig zijn, maar het zegt ook veel over het comfort van de woning. Het energielabel van een huurhuis is daarmee erg belangrijk, want het wooncomfort is vanzelfsprekend erg belangrijk.

Energie-Index

Naast een energielabel van een huurhuis, bestaat er nog een zogeheten Energie-Index. Bij deze index worden er veel meer punten meegenomen in de berekening. Dat zorgt door voor een completer label.

Het energielabel van een huurhuis en de huurprijs

De maximale huurprijs bestaat uit een puntensysteem. Er zijn verschillende manieren om de energiezuinigheid te meten. Daarvoor kan het energielabel van een huurhuis gebruikt worden, maar men kan ook gebruikmaken van de Energie-Index. Het bouwjaar van de huurwoning kan ook nog bepalend voor de huurprijs.

Energieleverancier in uw huurwoning

Gaat u een huurwoning betrekken? Dan is het belangrijk dat u op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier. Gelukkig kunt u gemakkelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Hierbij kunt u simpelweg uw (nieuwe) woonadres en (geschatte) verbruik invoeren en op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. U kunt uw energiecontract binnen slechts enkele minuten afsluiten.

Het energielabel van een huurhuis
3 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!