Het nut van ieder jaar energie vergelijken en overstappen

Gratis online energie vergelijken op tablet

Ieder jaar energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier zorgt ervoor dat u grip blijft houden op de kosten van energie. Bent u nog nooit overgestapt dan is de besparing het hoogst. De besparing voor een huishouden die nog nooit is overgestapt kan al snel oplopen in de honderden euro’s per jaar. Voor bedrijven is de besparing nog veel hoger. Bedrijven kunnen met zakelijk energie vergelijken zelf wel duizenden euro’s besparen. Blijf wel goed opletten want bij de aanbiedingen van energieleveranciers zijn addertjes onder het gras te vinden.

Energie aanbiedingen en kortingsacties vergelijken

Wanneer u begint met energie vergelijken moet u weten dat de energie aanbiedingen tijdelijk geldig zijn en dat de energieprijzen ieder moment weer kunnen veranderen. Hierdoor bent u in het begin van het contract (meestal het eerste jaar) goedkoper uit, maar wanneer de kortingsactie periode voorbij is komt u automatisch weer terecht in het standaard energietarief. En dat kan ervoor zorgen dat u juist weer meer moet betalen dan wat u eerst betaalde. Zo gaat het ook met de aanbiedingen. In het begin krijgt u bijvoorbeeld een mooi geschenk. Deze geschenken zijn veelal een sigaar uit eigen doos. Ok, misschien vind u het helemaal niet erg om wat meer te betalen. Immers, u krijgt er toch een mooi geschenk bij.

oxxio box aanbieding tablet_energiemonitor app besparing

Gratis ipad of toch niet?

Een goed voorbeeld is de gratis ipad aanbieding van energiebedrijf Oxxio. Deze maatschappij geeft iedere nieuwe klant een gratis ipad. Maar daarvoor moet u uiteindelijk wel een dikke 700 euro extra betalen, terwijl de ipad in de winkel rond de 400 euro kost. U bent met deze aanbieding dus 300 euro duurder uit. Dat is dus wel een hele dure ipad. Had u gekozen voor een contract met lage tarieven, dan had u met het geld dat u bespaarde gemakkelijk zelf een ipad kunnen kopen en had u zelfs nog veel geld overgehouden.

Gratis Zonnepanelen of toch niet?

Andere energieleveranciers zoals de Nederlandse energie maatschappij, Greenchoice en Eon hebben enige tijd geleden een actie aangeboden waarbij nieuwe klanten gratis zonnepanelen kregen. Hierdoor konden ze meteen beginnen met het opwekken van hun eigene energie. Heel mooi die gratis zonnepanelen. Maar de energieprijzen van dit contract waren een stuk hoger en wat de meeste mensen niet wisten is dat ze maar 3 zonnepanelen kregen. 3 zonnepanelen is nooit voldoende om serieus uw eigen energie mee op te wekken en onafhankelijk te zijn van de energieleverancier.

Vergelijk en kies voor de laagste prijs

En zo zijn er verschillende manieren die energieleveranciers gebruiken om u te lokken naar hun over te stappen. Ga daarom nooit op een aanbieding in waarbij een gratis kado krijgt. Kies gewoon voor de laagste prijs en stap elk jaar over naar de goedkoopste energieleverancier. Alleen dan wee u zeker dat u echt bespaart op uw energiekosten. Energievergelijking.nl helpt u graag mee met energie vergelijken en zorgeloos overstappen. Bij ons krijgt u niet alleen de beste energievergelijking, maar ook de hoogste korting. Hierdoor bent u altijd goedkoper uit dan bij de energieleverancier zelf.

Elk jaar energie vergelijken en overstappen

Energieleveranciers hebben er veel voor over om mensen over te halen om klant te worden. Zoals gezegd zijn de aanbiedingen die ze gebruiken tijdelijk geldig en moet u veel weer meer betalen als de aanbieding voorbij is. Dat kunt u gelukkig wel voorkomen door ieder jaar opnieuw te beginnen met energie vergelijken en vervolgens weer te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Zo houdt u niet alleen grip op uw energiekosten, maar kunt u ook blijven profiteren van extra kortingen. De besparing is dan wel lager dan wat u in het begin kon besparen, maar dat komt doordat u al eerder bent overgestapt naar de goedkoopste energieleverancier. Veel valt er dan niet meer te besparen. Maar wat u wel kunt doen is voorkomen dat u dus meer moet gaan betalen.

Er zijn nog meer voordelige energieleveranciers

Als u steeds weer overstapt naar de goedkoopste energieleverancier zorgt u er in feite voor dat de huidige energieleverancier de gegeven korting of geschenk niet kan terug verdienen door de energierekening te verhogen. Als de periode is aangebroken dat u het contract weer kan opzeggen. Doe dat dan. U kunt via Energievergelijking.nl gemakkelijk ieder jaar energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier die er ook veel voor over heeft om u te verwelkomen als nieuwe klant. Het nut van ieder jaar energie vergelijken en overstappen is dus dat u minder blijft betalen.

Plaats een reactie