Hoe duurzaam is groen gas eigenlijk?

biogasHIER klimaatbureau heeft een onderzoek gedaan naar de herkomst van groen gas. Want in de praktijk blijkt de consument dit niet na te kunnen kijken bij sommige energieleveranciers. Energieleveranciers laten met hun energielabels zien wat de herkomst is van hun groene stroom maar bij groen gas word er niet altijd duidelijkheid verschaft.

Een derde is duidelijk over compensatie CO2

Een derde van de energieleveranciers is transparant over de compensatie van CO2. Groen gas komt met een compensatie omdat energieleveranciers anderzijds broeikasgassen uitstoten. Greenchoice compenseert zijn gas door de beplanting van bossen bijvoorbeeld. Gas blijft gewoon gas maar energieleveranciers moeten dit compenseren door te investeren in duurzame projecten. Het enige gas dat echt groen is dat is biogas maar de opwekcapaciteit is nog lang niet voldoende om aan alle huishoudens te kunnen leveren.

Essent maakt gebruik van Gold Standard voor gas

Waar Essent een slechte score krijgt in de stroomranking omdat zij niet 100% Nederlandse groene stroom leveren  is dat niet het geval met hun CO2 compensatie. Zij gebruiken het meest betrouwbare certificaat De Gold Standard. Zij investeren in Vietnam in technieken voor biogas, in Vietnam maken zij van varkensmest biogas. Voor de bevolking ook een opsteker en het biedt extra banen.

Vage energieleveranciers zijn vooralsnog niet fout

Ook Qurrent en Vandebron zijn eerlijk over hun CO2 compensatie volgens HIER. De energieleveranciers die vaag blijven over de compensatie zijn Eneco, Nuon en Nederland Energie. Het klimaatbureau benadrukt alleen dat de energieleveranciers die vaag zijn meer openheid zouden moeten verschaffen. Fout zijn ze in ieder geval niet. Veel energieleveranciers die in de stroomranking zijn opgenomen en onderzocht krijgen het label met sjoemelstroom te werken. Dit heeft grotendeels ook met hun transparantie te maken.

Nuon wijt onduidelijkheid aan problemen met nieuwe website

Nuon stelt dat zij gebruik maken van een goedgekeurd VN certificaat, zij verduurzamen in India en de Filipijnen. De reden dat men de CO2 compensatie niet kan vinden op de website van Nuon heeft te maken hun onlangs vernieuwde website. Daar heeft de energieleverancier al te kampen met technische problemen. De website is daardoor moeilijk te bereiken voor de consumenten. Nuon werkt hard aan oplossingen om de website weer in goede staat te krijgen.

Hoe duurzaam is groen gas eigenlijk?
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.