Huis verduurzamen met spouwmuurisolatie

Iedereen wil graag een lagere energierekening. U kunt ontzettend veel geld besparen, indien u investeert in spouwmuurisolatie. De warmte blijft hierdoor namelijk gemakkelijker in huis én het is goedkoper dan u denkt.

Hoe werkt het?

Spouwmuurisolatie is vaak alleen interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd. Over het algemeen hebben woningen voor 1920 geen spouwmuren. In sommige gevallen ontbreekt deze isolatie ook in huizen die tussen 1975 en 1982 zijn gebouwd. Huizen die na dit jaar zijn gebouwd, zijn hier al van voorzien.

Spouwmuurisolatie aanbrengen is een specialistische taak. Het is dus geen klusje voor de doe-het-zelver. Gespecialiseerde bouwgevelisolatiebedrijven gebruiken namelijk speciaal materiaal om de gaten in de muren mee te vullen. Het is eenmalige investering, want als het klaar is ziet u er niets meer van. Onderhoud is gelukkig niet nodig. In feite gaat het namelijk alleen over het opvullen van de kleine gaatjes in de muren. Deze gaatjes zijn aanwezig bij alle woningen die zijn gebouwd tussen de bovengenoemde bouwjaren.

Verschillende soorten isolatie

Er zijn verscheidene soorten isolatie waar u uit kunt kiezen. De verschillen zijn klein, want vrijwel alle isolaties hebben dezelfde werking. Indien er een zeer dunne spouw is, zullen niet alle materialen geschikt zijn. Het is raadzaam om u hierin te laten adviseren.

Kosten spouwmuurisolatie

Over het algemeen is spouwmuurisolatie helemaal niet zo duur. Bij een gemiddelde tussenwoning zal het circa 800 euro (inclusief btw) kosten. Echter bespaart u wel 200 euro op jaarbasis. Daarmee heeft u uw investering binnen vier jaar al terugverdiend. Er is geen vergunning nodig voor het aanbrengen van isolatie. Het uiterlijk van uw woning verandert immers niet.

Nóg meer besparen?

Beschikt uw huis al over spouwmuurisolatie? Of laat u het binnenkort plaatsen? Bespaar ook uw energielasten en start direct met energie vergelijken. Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier kunt u ontzettend veel geld besparen. Besparingen lopen uiteen tot wel 285 euro per jaar (gemiddeld gezin). Dat zou samen een besparing van bijna 500 euro op jaarbasis betekenen!

Huis verduurzamen met spouwmuurisolatie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!