Huishoudens kiezen vaker voor grijze stroom dan voor groene stroom

elektriciteitsnetwerk

Uit onderzoek van de ACM is gebleken dat steeds minder huishoudens kiezen voor groene stroom. Zij kiezen eerder voor grijze stroom omdat dit goedkoper is. Voor een redelijk grote groep mensen doet groene stroom er dus niet toe.

Iets meer dan de helft in bezit van groene stroom contract

Toch heeft 58% van alle huishoudens wel een groene stroom contract dus daar zit het wel goed. Maar de opkomst van de goedkopere kolen verliest groene stroom iets meer terrein. De grotere energiebedrijven kiezen er nog altijd voor om kolen in te zetten, en dat aandeel steeg met 5%.

Qurrent: gebruik energiebelasting voor groene stroom

Kleinere energiebedrijven investeren juist meer in groene stroom en die kwamen dan ook met een dikke voldoende uit de stroomranking. De directeur van Qurrent heeft al opgeroepen in een brief om de belasting voor energie en gas te gebruiken voor het verduurzamen van onze energiesector. Qurrent wil het gebruik van kolencentrales juist terugdringen en focust zich juist op het zo min mogelijk leveren van energie.

Richard Klatten van Qurrent stelt verder ook dat het plan om de energiebelasting terug te laten komen in een belastingverlaging voor alleenstaanden met kinderen niet verstandig is. De energiebelasting moet gebruikt worden waarvoor het bedoeld is: het vergroenen van de energiemarkt en de doelstellingen behalen in het Energieakkoord.

Stimuleer opwekking duurzame energie

Wanneer huishoudens een fiscale korting zouden krijgen bij het zelf produceren van groene stroom dan zal het aandeel in groene stroom alleen maar toenemen. Staatssecretaris Wiebes heeft ook aangegeven dat hij 2 eurocent belastingkorting op stroom wel ziet zitten, zet dat dan effectief in en gebruik het niet voor grijze stroom maar voor groene stroom aldus Klatten.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Huishoudens kiezen vaker voor grijze stroom dan voor groene stroom
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!