Huurders betalen dubbel voor stadsverwarming volgens onderzoek

verwarming

Na een eerder bericht over huurders  die met klachten kwamen over hoge kosten voor hun stadsverwarming is er gebleken dat zij vaak dubbele kosten betalen. Veel consumenten legden hun klachten neer bij Vereniging Eigen Huis en dit vervolgens werd neergelegd in de Tweede kamer. 

Uit het onderzoek is gebleken dat de warmtewet 2014 fouten vertoont waardoor de huurders dubbele kosten moeten betalen. Dit zorgt ervoor dat zij op jaarbasis honderden euro’s extra ¬†betalen. De opmaak van de warmtewet is niet toegespitst op het feit dat een huurder bijvoorbeeld al in het vastrecht de kosten betaald voor aanschaf en periodiek onderhoud. Dit betekent dat zij de kosten voor de warmte-installatie via de huurprijs betalen en nog eens aan de warmteleverancier.

Ook het tarief die gerekend word voor de warmtewisselaar word dubbel in rekening gebracht via de huur en aan de leverancier. De warmtewet is bedoeld om dit soort praktijken tegen te gaan maar nu blijkt dat deze wet faalt. Ook kwam uit het onderzoek voort dat verhuurders zich niet aan het maximum tarief houden voor blokverwarming/stadsverwarming.

Veel woningen zijn voorzien van een energiezuinige ketel voor stadsverwarming, door energiezuinigheid van deze ketel kan een verhuurder winst maken. Deze winst word niet terug gegeven aan de klant. In gevallen van een zuinige cv-ketel bespaard men juist op zijn energie en gasverbruik, dit is helaas niet zo voor huurders aangesloten op stadsverwarming.

Bron: Telegraaf

Huurders betalen dubbel voor stadsverwarming volgens onderzoek
3 beoordelingen 8.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.