IKEA gaat op duurzame toer in India

ikea-india

Het Zweedse Ikea gaat nieuwe winkels openen in Zuid-Azië en deze voorzien van duurzame energie, ook zullen zij gaan investeren in het verduurzamen van de leveranciers. Er zullen in India vier nieuwe Ikea vestigingen komen die in hun energiebehoefte kunnen worden voorzien van duurzame energie.

CO2 uitstoot word aangepakt in Zuid-Azië

Ikea is ook in gesprek met leveranciers uit India om de CO2 uitstoot te kunnen verminderen, ook worden er energiebesparende maatregelen getroffen. In een aantal projecten zal Ikea zelf ook investeren de rest zal afkomstig zijn van de Indiase overheid die een campagne is gestart: Made in India en Make More in India.

Energiebesparing verhogen

Ikea doet al ruim 30 jaar zaken in India en doet inkopen bij zo’n 50 leveranciers. Het hoofdkantoor van Ikea in India is momenteel bezig om het capaciteitsniveau van de leveranciers te onderzoeken. Er word gekeken naar de kwaliteit, het naleven van afspraken en de verduurzaming. Ook word er aandacht geschonken aan het waterverbruik, energieverbruik en gebruik van chemicaliën.

Transitie naar een schoner milieu voor India

Heel veel Zuid Aziatische leveranciers zijn al ver op het gebied van duurzame energie, met name Asian Fabrics die de transitie van steenkool naar zonne-energie en windenergie heeft gemaakt. Ook andere bedrijven kunnen dit concept gebruiken en hun voordeel daarmee doen.

Eerder maakte Ikea al bekend haar investeringen in duurzame energie te gaan verhogen. De bedoeling is dat zij 1 mrd euro gaan investeren.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

IKEA gaat op duurzame toer in India
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!