IMF: Bereken kosten fossiel energieverbruik door aan huishoudens

kolencentrale

Het IMF heeft een rapport uitgebracht over de uitsplitsing van energiesubsidie’s per land. Daaruit blijkt dat de overheid per jaar nog steeds zelf miljarden toelegt op het fossiele energieverbruik. 

Als consument zou meebetalen dan word energierekening duurder

Wanneer deze kosten zouden worden doorberekend aan de consument dan zou de energierekening jaarlijks €300 duurder worden per huishouden. De huishoudens compenseren op deze manier de luchtvervuiling en de klimaatverandering.

Honderden miljarden betaald door overheid

De overheid betaalde in 2013 ruim 775 miljard euro voor fossiele energie en het bedrag word voor 2015 geraamd op 810 miljard euro. Dit komt neer op €540 euro per persoon. De prijzen die de consumenten nu betalen voor energie liggen lager dan de kostprijs voor de energielevering.

België betaalt minder belasting dan nederland

Het IMF schatte dat de wereldwijde kosten aan energiesubsidie’s liggen op 4700 miljard euro dat is 6,5% van bruto nationaal product. In Nederland betalen we 21% aan belasting op energie, in België daarentegen word er 6% betaald daar word zelfs €900 minder betaald ieder jaar.

Bron:Energieoverheid

IMF: Bereken kosten fossiel energieverbruik door aan huishoudens
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.