In de volgende vijf jaar komen er een half miljoen zonnepanelen per dag bij

duurzame energie regeling

Het IEA Internationaal Energie Agentschap heeft een rapport naar buiten gebracht waarin staat dat duurzame energie nu meer opwek capaciteit heeft dan energie uit kolencentrales. Het Internationale Agentschap verwacht dan ook dat deze groeispurt zal voortzetten.

Prijzen zonne-energie en windenergie straks nog goedkoper

Dit heeft allemaal te maken met het feit dat de bouw van een wind of zonnepark steeds goedkoper word. De capaciteit niet alleen maar ook het verbruik in duurzame energie neemt toe. In 2015 werd er 23% aan duurzame energie verbruikt en binnen vijf jaar zal dit oplopen naar 29%. Het verbruik van grijze energie ligt overigens nog op 39%.

China wekt al 40% duurzame energie op

Grote landen zoals China, India en Mexico wekken steeds meer duurzame energie op. Zo kwamen er vorig jaar in China 2 windturbines per uur erbij. De verwachting is dan ook dat er in de komende vijf jaren per dag een half miljoen zonnepanelen bij komen wereldwijd. De productiekosten voor zonne-energie zijn al een stuk goedkoper geworden maar dit zal nog eens met 25% gaan dalen. Windenergie word naar verwachting 15% goedkoper.

Minder CO2 uitstoot is van levensbelang

Veel landen doen dan ook aan kostenbesparing waardoor het makkelijker word om te investeren in duurzame energie. Ook de technieken die verbeterd zijn zorgen voor meer concurrentie op de duurzame energiemarkt. Het grote uitgangspunt voor een land zoals China is toch wel de dodelijke luchtverontreiniging.

IEA blijft zich inzetten wereldwijd voor verduurzaming

Desondanks ziet het IEA ook nog onzekerheden omdat er nog teveel landen zijn die het tempo van investeren moeten versnellen. Ontwikkelingslanden missen de financiële buffer om het aandeel duurzame energie op te krikken.

In de volgende vijf jaar komen er een half miljoen zonnepanelen per dag bij
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!