Indonesiƫ investeert 38 biljoen in groene energie

energiemix-indonesia

Indonesiƫ wil haar aandeel in groene energie verdubbelen in de komende tien jaar. Ze willen 30.000 megawatt aan elektriciteit gaan genereren uit geothermie, hydro elektriciteit, golf energie en zonne-energie.

Geothermie belangrijkste duurzame bron

Elektriciteit afkomstig uit geothermie zal centraal staan in de plannen van IndonesiĆ«. Het land heeft een geschat vermogen in geothermische energie van 29 gigawatt dit staat gelijk aan 40% van de wereld’s totale vermogen aan geothermische reserves. Meer dan 1 gigawatt aan capaciteit is nog in ontwikkeling. De indonesische overheid verwacht zijn ontwikkelingen te versnellen in deze sector.

biljoenen voor groene energie

Aan het eind van 2015 zal er nog eens 5 gigawatt aan geothermische capaciteit bijkomen. De Indonesische overheid kijkt ook naar mogelijkheden om windenergie te kunnen produceren en andere duurzame energie technieken. Ā Zij hebben toegezegd om meer dan 300 biljoen dollar te gaan investeren waarvan 38 biljoen in duurzame energie zal zijn.

Bosbranden zorgden voor aantasting milieu

Maar Indonesiƫ heeft ook nog een andere kant, ze hebben daarentegen ook meer palmolie en steenkool geƫxporteerd meer dan ieder ander land, en de palmolie industrie heeft tropische regenwouden aangetast. Vorig jaar hebben bosbranden 1 biljoen aan schade veroorzaakt dit kwam door de omzetting van turfland voor de landbouw en houtplantages.

Duurzame energie in plaats van steenkool

Sindsdien heeft de Indonesische overheid besloten om van koers te moeten veranderen, met inbegrip van het opleggen van bosconcessies en het stellen van emissie doelstellingen. Om de dominantie van steenkool te kunnen verkleinen moeten er andere duurzame energiebronnen voor in de plaats komen.

Bron:Channelnews

 

Indonesiƫ investeert 38 biljoen in groene energie
2 beoordelingen 3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.