Investeringen in duurzame energie overtreft investeringen fossiele energie

Uit een bericht van RTLZ blijkt dat vorig jaar de investeringen in duurzame energie de investeringen in fossiele energie hebben overtroffen. Dit is dan ook voor het eerst dat er meer word geĆÆnvesteerd in duurzame energie.

Oliesector ziet investeringen met 36% dalen

Ondanks het feit dat de olieprijzen een historisch dieptepunt hebben bereikt stegen de investeringen in duurzame bronnen tot en met 329 miljard dollar, de investeringen in de oliesector daalden met 36%. Ook de prijzen voor zonne-energie en windenergie zijn een stuk goedkoper geworden. In Marokko betaal je momenteel 3 dollarcent per kWh, in het zonnige Peru betaal je tegenwoordig 4.8 dollarcent per kWh. Ook onshore windenergie is met 50% goedkoper geworden sinds 2009.

China investeert gestaag meer in duurzame energie Europa juist minder

De olie en de gassector in de Verenigde Staten hebben het zwaar nu de prijzen zo gedaald zijn. Andere grote landen zoals China investeren steeds meer in duurzame energie waar Europa nog steeds achterloopt. Europa investeerde zelfs minder in duurzame energiebronnen sinds 2011.

Zonne-energie spotgoedkoop sinds 2000

De kosten voor windenergie zijn ondanks de verdubbeling in capaciteit niet duurder geworden. Tegenwoordig word er sinds 2000 7 maal meer aan zonnestroom geproduceerd en het aandeel windenergie is verviervoudigd sinds 2000. Het is zelfs zo dat het produceren van duurzame energie zo efficiƫnt is dat er geen subsidie meer nodig is. Marokko en Mexico zullen op korte termijn duurzame energie kunnen leveren tegen een kostprijs die goedkoper is dan fossiele energie.

Investeringen in duurzame energie overtreft investeringen fossiele energie
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.