Investeringen in duurzame energie overtreft investeringen fossiele energie

Uit een bericht van RTLZ blijkt dat vorig jaar de investeringen in duurzame energie de investeringen in fossiele energie hebben overtroffen. Dit is dan ook voor het eerst dat er meer word geĆÆnvesteerd in duurzame energie.

Oliesector ziet investeringen met 36% dalen

Ondanks het feit dat de olieprijzen een historisch dieptepunt hebben bereikt stegen de investeringen in duurzame bronnen tot en met 329 miljard dollar, de investeringen in de oliesector daalden met 36%. Ook de prijzen voor zonne-energie en windenergie zijn een stuk goedkoper geworden. In Marokko betaal je momenteel 3 dollarcent per kWh, in het zonnige Peru betaal je tegenwoordig 4.8 dollarcent per kWh. Ook onshore windenergie is met 50% goedkoper geworden sinds 2009.

China investeert gestaag meer in duurzame energie Europa juist minder

De olie en de gassector in de Verenigde Staten hebben het zwaar nu de prijzen zo gedaald zijn. Andere grote landen zoals China investeren steeds meer in duurzame energie waar Europa nog steeds achterloopt. Europa investeerde zelfs minder in duurzame energiebronnen sinds 2011.

Zonne-energie spotgoedkoop sinds 2000

De kosten voor windenergie zijn ondanks de verdubbeling in capaciteit niet duurder geworden. Tegenwoordig word er sinds 2000 7 maal meer aan zonnestroom geproduceerd en het aandeel windenergie is verviervoudigd sinds 2000. Het is zelfs zo dat het produceren van duurzame energie zo efficiƫnt is dat er geen subsidie meer nodig is. Marokko en Mexico zullen op korte termijn duurzame energie kunnen leveren tegen een kostprijs die goedkoper is dan fossiele energie.

Investeringen in duurzame energie overtreft investeringen fossiele energie
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen