Investeringen van China in duurzame energie met 30% gestegen

china_boedha

China heeft meer dan 89 biljoen dollar geïnvesteerd in duurzame energieprojecten in 2014, dat is een groei van 31% in vergelijking met 2013. Het rapport werd opgemaakt door de EIA.

Ondanks duurzame energie ook fossiele brandstoffen voor China

Ondanks deze investeringen is het aandeel in fossiele brandstoffen ook nog aanwezig, met name kool. Steenkool is de meest vervuilende brandstof en China stoot daarmee ook het meeste uit. Vorig jaar sloot China samen met de VS nog een convenant om hun CO2 uitstoot te moeten verminderen. Daarom investeert China in duurzame energie om zijn broeikaseffect te verminderen.

Het aandeel in windenergie steeg met bijna 40% in de periode 2012 en 2013. Ondanks dat er nog grote gaten zitten in de transmissie infrastructuur blijft China mikken op de doelstelling om 200 gigawatt aan windenergie te gaan produceren tegen 2020.

Veel investeringen in zonne-energie

China investeert enorme bedragen in zonne-energie en hoopt dat dat aandeel op 100 gigawatt zal liggen in 2020. De EIA zegt dat vergelijkbare groei in andere non brandstoffen industrieën te zien zijn deze liggen in lijn met de overheid van Beijing. De overheid van Bejing heeft als doel gesteld om 15% van de totale energieconsumptie uit duurzame energie te behalen.

Hydrokracht energie heeft meeste potentie

Een groot programma is opgezet op het gebied van hydro elektriciteit, er worden dammen door heel China gebouwd. Het is kosteneffectief en er is voldoende potentie voor hydrokracht energie. Momenteel behaalt China voor 8% uit hydro elektrciteit met een capaciteit van 230 gigawatt. De doelstelling is om dit te verhogen naar 350 gigawatt in de komende vijf jaar.

Bron:Truthdig.com

Investeringen van China in duurzame energie met 30% gestegen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.