Zo krijgt u meer inzicht in uw stroomverbruik

Als u wilt besparen op uw energierekening, is het belangrijk dat u uw stroomverbruik goed in de gaten houdt. U kunt dit tegenwoordig gelukkig goed meten. Hoe dat in zijn werk gaat, leest u in dit artikel.

Inzicht in uw stroomverbruik is belangrijk

Als u echt wilt besparen, zult u ook inzicht op uw stroomverbruik moeten hebben. Aan de hand daarvan kunt u namelijk gemakkelijker controleren waar alle stroom naar toe gaat. Zo zal ledverlichting niet al te veel stroom verbruiken, maar een oude koelkast doet dat wel. Als u daar in zicht in hebt, kunt u ook gemakkelijker besparen.

Hoe kan ik mijn stroomverbruik meten?

U kunt uw stroomverbruik op meerdere manieren meten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om iedere dag uw meterstand te noteren. Als u bepaalde dingen in huis doet, kunt u noteren hoeveel stroom dat verbruikt. Wellicht is dat een beetje omslachtig, maar het is wel erg effectief. Gelukkig zijn er ook andere meetinstrumenten, waarbij u veel beter kunt meten wat echt veel stroom verbruikt. Zo kunt u onder andere kiezen voor een kWh-meter of een energiekostenmeter. Een dergelijk apparaatje kunt u aansluiten op uw elektronische apparaat, zodat deze vervolgens gemakkelijk het stroomverbruik afleest.

De slimme meter

Alle woningen worden voorzien van een slimme meter. Met behulp van dit handige apparaatje hoeft u zelf de meterstanden niet meer door te geven. Dat is echter niet het enige voordeel. U krijgt namelijk ook meer inzicht in uw energieverbruik. Met behulp van een app kunt u uw stroomverbruik gemakkelijker in kaart brengen. Iedere dag heeft u weer inzicht op uw verbruik. Zo’n slimme meter kunt u combineren met een slimme thermostaat.

Lees ook: besparen met de slimme thermostaat

Stroomverbruik verlagen

Wilt u graag uw stroomverbruik verlagen? Dan is het belangrijk om te controleren welke apparaten het meeste energie verbruiken. Op basis daarvan kunt u bijvoorbeeld deze vervangen of misschien minder gebruiken.

Nog meer energie besparen?

Wilt u graag nog meer geld besparen? Zorg er dan voor dat u ieder jaar overstapt van energieleverancier. Dat werkt erg eenvoudig. Daarvoor kunt u onze energievergelijker gebruiken. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. Overstappen van energieleverancier duurt slechts enkele minuten en daarmee kunt u al gauw enkele honderden euro’s op jaarbasis besparen.

Zo krijgt u meer inzicht in uw stroomverbruik
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!