Is een aanbieding van een energiecollectief goedkoper?

energiecollectief

Heeft u een aanbieding ontvangen van een energiecollectief? En hoe goedkoop is dat? Een aanbieding van een energiecollectief kan best goedkoop zijn maar lees dan eerst wel de voorwaarden van een dergelijk collectief. In veel gevallen hebben energiecollectieven een aanbieding voor u van een bepaalde energieleverancier. Het kan goed zijn dat de energieprijzen ietsje hoger zijn.

Er zijn voldoende energiecollectieven die aangeboden worden denk hierbij aan organisatie’s zoals:

  • ANWB
  • Vastelastenbond
  • UnitedConsumers
  • De Telegraaf
  • Vereniging Eigen Huis
  • Sloop de Crisis

Niet ieder energiecollectief heeft goedkopere energie aanbiedingen

Toch gaan er vaak geluiden op dat bepaalde energiecollectieven helemaal niet zulke voordelige prijzen bieden bij een dergelijk energiecontract. Zo is een veelgehoord argument dat de consument weinig word ondersteund bij een dergelijke overstap maar ook dat de energieleverancier in kwestie juist een duurder tarief aanbied in een collectieve wedstrijd en dat niet alle energieleveranciers in dat geval hebben meegedaan. Wanneer je dan van dat scenario uitgaat kun je je afvragen of een energiecollectief wel zo voordelig is.

Vergelijk zelf en vind de beste energie aanbieding

Het beste wat consumenten in die situatie kunnen doen is zelf starten met energie vergelijken. Dit kunnen ze doen aan de hand van de aanbieding die zij ontvangen hebben van het energiecollectief, zo zullen ze zelf kunnen berekenen of deze aanbieding ook echt goedkoper is. Bij ieder energiecontract die men aangaat geldt de tip: lees de voorwaarden goed, neem de leveringsprijzen voor energie en gas goed door. En ga niet een lange overeenkomst aan zoals een drie jarig energiecontract. Zo beperkt u zichzelf zo min mogelijk waardoor u na het verlopen van het jaar contract gewoon weer opnieuw kunt starten met een nieuwe vergelijking en kunt overstappen.

Houdt uw einddatum goed in de gaten van uw energiecontract

Is uw energiecontract afgelopen of bijna afgelopen? Let er dan op dat u bijtijds opzegt zodat uw energiecontract niet stilzwijgend word verlengd en in de meeste gevallen uw energieprijzen ineens worden verhoogd. In 2014 kwam nog naar voren in een bericht van RTL Nieuws dat het samen inkopen van energie niet voordeliger was. De consumenten in kwestie bleken een dief van hun eigen portemonnee te zijn. Een paar maanden later deed de ACM dan ook een inval bij een aantal aanbieders van energieveilingen.

ACM grijpt in bij dergelijke prijsafspraken tussen energie aanbieders

Tegenwoordig zijn de energiecollectieven transparanter op aandringen van de ACM en worden onderlinge prijsafspraken hard afgestraft. Een onafhankelijk energiecollectief behoort de consument een aanbieding te doen waarbij alle energieleveranciers en hun aanbiedingen zijn vergeleken. Daarom is het verstandiger om zelf uw energie en gasprijzen te vergelijken waardoor u de garantie heeft dat u echt de goedkoopste energieleverancier op uw adres kunt vinden.

Energiecollectief aanbieding vinden op EnergieVergelijking.nl

De eindconclusie ligt dus bij de consument zelf om te bepalen of een energiecollectief voor hun voordelig is. Het kan nooit kwaad om deze aanbieding ook nog eens op EnergieVergelijking.nl te vergelijken waardoor u zeker weet dat u met een gerust hart kunt overstappen. Een energiecollectief staat voor gezamenlijk inkopen van energie en gas voor een grotere groep consumenten, maar door alle energie aanbiedingen van alle energieleveranciers bij ons te vergelijken levert vaak meer op en daarbij heeft u zelf gekozen en niet het energiecollectief in kwestie.

 

Is een aanbieding van een energiecollectief goedkoper?
3 beoordelingen 9.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.