Jaarafrekening stroom & gas te onoverzichtelijk

eindafrekening

Vereniging Eigen Huis heeft een brief aan minister Henk Kamp gestuurd waarin staat dat consumenten hun jaarafrekening van stroom en gas te onoverzichtelijk vinden. Ze voldoen niet aan de gestelde richtlijnen waaraan de energieleveranciers zich dienen te houden.

Meerdere jaarafrekeningen van verschillende maatschappijen onderzocht

Veel consumenten vinden hun jaarafrekening onoverzichtelijk en begrijpen het overzicht ervan niet. Zo worden de tarieven niet duidelijk vermeld, en kan men vaak niet de regiotoeslag ontcijferen. De nota’s zijn veelal beknopt opgemaakt. Er word een eindafrekening gemaakt van gas en stroom en het totale bedrag word vermeld, maar alleen de opbouw van de juiste tarieven ontbreekt.

Verwarring onder consument bij napluizen energie nota

Vereniging Eigen Huis besloot daarop een onderzoek te doen en heeft 157 nota’s vergeleken. Daaruit concludeerden zij dat de opgestelde nota voor verwarring zorgt. Wanneer men geen duidelijk overzicht heeft in de hoogte van zijn tarieven dan is het in de praktijk ook moeilijker om energie te gaan vergelijken met andere energieleveranciers.

De vereniging pleit voor een verplichte overzichtelijke jaarafrekening in een vast model, alleen dan word het voor consumenten duidelijker welke tarieven zij betalen.

Energie en gas vergelijken doet u op EnergieVergelijking.nl.

 

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen