Jaarafrekening stroom & gas te onoverzichtelijk

eindafrekening

Vereniging Eigen Huis heeft een brief aan minister Henk Kamp gestuurd waarin staat dat consumenten hun jaarafrekening van stroom en gas te onoverzichtelijk vinden. Ze voldoen niet aan de gestelde richtlijnen waaraan de energieleveranciers zich dienen te houden.

Meerdere jaarafrekeningen van verschillende maatschappijen onderzocht

Veel consumenten vinden hun jaarafrekening onoverzichtelijk en begrijpen het overzicht ervan niet. Zo worden de tarieven niet duidelijk vermeld, en kan men vaak niet de regiotoeslag ontcijferen. De nota’s zijn veelal beknopt opgemaakt. Er word een eindafrekening gemaakt van gas en stroom en het totale bedrag word vermeld, maar alleen de opbouw van de juiste tarieven ontbreekt.

Verwarring onder consument bij napluizen energie nota

Vereniging Eigen Huis besloot daarop een onderzoek te doen en heeft 157 nota’s vergeleken. Daaruit concludeerden zij dat de opgestelde nota voor verwarring zorgt. Wanneer men geen duidelijk overzicht heeft in de hoogte van zijn tarieven dan is het in de praktijk ook moeilijker om energie te gaan vergelijken met andere energieleveranciers.

De vereniging pleit voor een verplichte overzichtelijke jaarafrekening in een vast model, alleen dan word het voor consumenten duidelijker welke tarieven zij betalen.

Energie en gas vergelijken doet u op EnergieVergelijking.nl.

 

Jaarafrekening stroom & gas te onoverzichtelijk
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!