Japan blijft kernergie gebruiken ondanks ramp Fukushima

logo kerncentrale

De Japanse overheid heeft besloten om kernenergie te blijven gebruiken om in zijn energiebehoefte te voorzien. Ondanks de kernramp bij Fukushima drie jaar terug zet Japan het gebruik voort. Er zijn enorme bezwaren geuit vanuit Japan. Premier Shinzo Abe zet door waar de vorige regering kernenergie wilde terugdringen.

Japanse kerncentrales worden weer in gebruik genomen

Het nieuwe energieplan stelt dat de kerncentrales weer in gebruik worden genomen. Alle kerncentrales in Japan staan momenteel stil. Met de ramp van Fukushima kwam er straling vrij en omwonenden in het gebied werden geëvacueerd.

Toch word er in het nieuwe energieplan ook vermeld dat de overheid meer stroom wil produceren uit water-energie en kolen. In Japan zijn er vooralsnog weinig mogelijkheden om stroom te produceren uit natuurlijke bronnen. Drie jaar terug produceerden ze 30% uit kernenergie en de energiebehoefte komt van geimporteerde olie en gas.

Japan blijft kernergie gebruiken ondanks ramp Fukushima
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.