Japan: kernenergie blijft goedkoopste optie ondanks Fukushima ramp

 

Een panel van nucleaire experts in Japan hebben een rapport gepresenteerd dat zegt dat kernenergie ondanks de ramp in Fukushima toch de goedkoopste optie blijkt om stroom te produceren.

Kernenergie goedkoper dan andere stroom

De Japanse overheid blijft zoeken naar andere optie’s, en ondanks de verwachting van de opkomst in zonne-energie moeten de Japanners het toch hebben van kernenergie opwekking. Japan wil voor 22% aan kernenergie productie hebben in 2030. Hiermee ondermijnen ze de doelstellingen om het gebruik in kernenergie terug te dringen.

Ook goedkoper dan groene energie

Uit financieële cijfers werd berekend dat kernenergie ongeveer 10,3 Yen per kilowattuur zal gaan kosten in 2030, dat is nog altijd goedkoper dan stroom afkomstig uit fossiele brandstoffen zoals aardgas, en kolen. Maar ook goedkoper dan groene energie.

Fossiele brandstoffen kosten 12,9 Yen per kWh, LNG gas 13,3 Yen per kWh. Stroom uit groene bronnen zoals wind 34,7 Yen, zon 16,4 Yen, en geothermische energie 16,8 Yen. Gemiddeld blijkt uit de cijfers dat kernenergie een belangrijke optie blijft in Japan.

Bron:JapanTimes

Japan: kernenergie blijft goedkoopste optie ondanks Fukushima ramp
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.