Japan krijgt grote zonnecentrale van 96 megawatt

japan_solar_energy

General Electric&Co gaat investeren in een grote zonnecentrale met een capaciteit van 96 megawatt. De centrale zal gebouwd worden in het zuidwesten van Japan, de ontwikkeling van de centrale komt van de hand van Pacifico Energy KK.

De in aanbouw zijnde zonnecentrale zal klaar zijn in 2018 om vervolgens ook te starten. Onder andere een aantal Japanse banken hebben 291 miljoen dollar geïnvesteerd. Trina Solar LTD zal de zonnepanelen gaan leveren, en Toyo Engineering zal de centrale gaan bouwen.

De zonnecentrale zal verrijzen op 140 hectare grond, dat in eerste instantie bedoeld was voor een te bouwen golfbaan. Het zonnepark zal 300.000 fotovoltaische modules krijgen. De verwachting is dat er 68.000 ton aan CO2 bespaart word per jaar.

De capaciteit aan zonne-energie zal voldoende zijn voor 30.000 huishoudens. Japan streeft ernaar om in 2020 voor 20% op te kunnen wekken met duurzame energie. Dit word Japans derde grootste zonnecentrale, en de grootste die word gefinancieerd door 100% buitenlandse investeerders.

Bron: Bloomberg

Japan krijgt grote zonnecentrale van 96 megawatt
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!