Japan krijgt grote zonnecentrale van 96 megawatt

chinese zonnepanelen

japan_solar_energy

General Electric&Co gaat investeren in een grote zonnecentrale met een capaciteit van 96 megawatt. De centrale zal gebouwd worden in het zuidwesten van Japan, de ontwikkeling van de centrale komt van de hand van Pacifico Energy KK.

De in aanbouw zijnde zonnecentrale zal klaar zijn in 2018 om vervolgens ook te starten. Onder andere een aantal Japanse banken hebben 291 miljoen dollar geĆÆnvesteerd. Trina Solar LTD zal de zonnepanelen gaan leveren, en Toyo Engineering zal de centrale gaan bouwen.

De zonnecentrale zal verrijzen op 140 hectare grond, dat in eerste instantie bedoeld was voor een te bouwen golfbaan. Het zonnepark zal 300.000 fotovoltaische modules krijgen. De verwachting is dat er 68.000 ton aan CO2 bespaart word per jaar.

De capaciteit aan zonne-energie zal voldoende zijn voor 30.000 huishoudens. Japan streeft ernaar om in 2020 voor 20% op te kunnen wekken met duurzame energie. Dit word Japans derde grootste zonnecentrale, en de grootste die word gefinancieerd door 100% buitenlandse investeerders.

Bron: Bloomberg

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op donderdag, 18 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op donderdag, 18 juli 2019.

Een reactie plaatsen