Japan start kerncentrale Sendai opnieuw op

kernenergieramp

De Sendaicentrale word weer opnieuw gestart dit heeft de Japanse Gouverneur beslist. Ondanks de ramp met Fukushima’s kerncentrale wil Japan toch weer kernenergie gaan produceren.

Er is veel kritiek op het heropenen van de kerncentrale omdat deze in een gebied ligt van meerdere vulkanen. Vulkanologen hebben waarschuwingen geuit omdat er een vulkaan momenteel actief en uit kan barsten. In 2011 werden na de ramp Fukushima alle 48 kerncentrales gesloten en 19.000 mensen lieten het leven door de ramp. Voor de ramp produceerde Japan 30% aan kernenergie.

Japan wil het heropenen van de kerncentrale met de nodige veiligheidseisen bewaken, zo moeten er noodvoorzieningen getroffen wanneer zich weer een dergelijke ramp zal voltrekken. De dijken moeten verhoogd worden en versterkt om beter beschermd worden tegen aardbevingen en tsunami’s.  Het land is voor een groot deel afhankelijk van buitenlandse energie omdat het land zelf amper fossiele brandstoffen beschikbaar heeft.

Japan start kerncentrale Sendai opnieuw op
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.