Japanse energieleveranciers demonteren kernreactoren

kernenergieramp

In Japan gaan twee energieleveranciers drie kernreactoren die verouderd waren demonteren. Door de ramp met Fukushima is de angst nog steeds groot voor een nieuwe kernramp.

Verouderde kernreactor mag niet meer gebruikt worden

Het bedrijf Kansai Electric Power Co demonteert 2 reactoren uit de Mihama centrale. Deze kernreactoren werd in bedrijf genomen begin jaren 70. Een andere Japanse energieleverancier Japan Atomic Power Co heeft besloten een kernreactor uit haar centrale Tsuruga stil te leggen.

Meerdere Japanse energiebedrijven

Daarop zullen nog eens twee energiebedrijven gaan beslissen over hun kernreactoren. In Japan word de gemiddelde levensduur van 40 jaar aangehouden voor een dergelijke kerncentrale. Dit is korter dan andere landen maar na de kernramp en aardbevingen werd deze regel herzien.

Alles ligt stil in Japan wat kerncentrales betreft

In Japan zijn alle 48 kernreactoren op het moment stilgelegd. Toch zijn er vier momenteel die opnieuw hun reactoren mochten opstarten. Deze vier komen voor in een energieplan die vorig jaar is goedgekeurd. De Japanse Minister vind kernenergie belangrijk voor de energievoorziening die hiermee gestabiliseerd word.

Japanse energieleveranciers demonteren kernreactoren
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.