Jouw energiekosten voor de komende winter verlagen

energiekosten winter 2018/2019 verlagenWil je jouw energiekosten voor de komende winter verlagen? Dan kun je het beste nu al in actie komen. We weten aan de hand van het weerbericht dat het kouder gaat worden. Logischerwijs wordt de verwarming dan aangezet. Als je rekening houdt met de standaard temperatuur dan kun je grip houden op jouw energiekosten. De standaard temperatuur is in dit geval 20 graden. Zo is het behaaglijk warm en hoef je geen kou te lijden. 

Een slimme meter die gebruik maakt van piek en daluren

Veel huishoudens zijn al in het bezit van een slimme meter, en daarbij wordt er automatisch gebruik gemaakt van de piek en daluren. Je kunt jouw wasmachine zo instellen dat deze tijdens de nachtelijke uren een wasje draait. Ook kun je iets na 23:00 de wasmachine en wasdroger aanzetten. Want vanaf dit tijdstip tot en met 07:00 de volgende ochtend geldt het daltarief. Gas gebruiken is een dure aangelegenheid. Dus zet de thermostaat het liefst zo laat mogelijk aan. Gelukkig hebben we niet te maken met Siberische temperaturen.

Een dik vest en een dikke sprei helpen enorm

Dus trek gewoon een extra dik vest aan en leg een dikke sprei op de bank. Zo hoef jij geen kou te lijden en de verwarming hoeft ook niet hoger gezet te worden. Meestal wordt de verwarming aangezet wanneer we thuiskomen vanuit ons werk. Wacht in dat geval gewoon even. En zet de thermostaat ook tijdig weer uit. Dat wil zeggen ongeveer een uur voordat je gaat slapen. De warmte blijft echt nog wel even hangen. Heb jij een thermostaat die instelbaar is? Programmeer de thermostaat dan op vooraf ingestelde tijden.

Ben je in het bezit van een slimme thermostaat? Nog beter want daarmee kun je je gasverbruik besturen. En de slimme thermostaat meet het gasverbruik en kan zich aanpassen aan je gewoonten. Sluit je hem aan op jouw smartphone dan kun je de thermostaat al aanzetten op afstand. Het kan namelijk voorkomen dat je eerder naar huis kunt. Dan is het vooraf verwarmen wel zo handig.

De gaskosten verlagen

Zo wordt er nooit teveel verbruikt en daarmee verlaag je de gaskosten aanzienlijk. Tocht het veel in huis? Schaf dan tochtstrippen aan, deze hoeven niet veel te kosten. Sluit ook altijd de deuren. Hiermee gaat er geen warmte verloren. Het klinkt raar maar zet s’nachts de ramen op een kiertje, zo houdt je de luchtvochtigheid in balans. Een woning die vochtig is heeft langer nodig om warm te worden. Onze eindafrekening valt hoger uit door het gasverbruik. Het gebruiken van stroom kost nu eenmaal minder. Dus let vooral op hoe je gas verbruikt. Daar vallen jouw douchebeurten dus ook onder.

Korter douchen heeft een positieve invloed op jouw gasverbruik

Het verkorten van jouw douchebeurten verlagen de gasrekening ook. Dus blijf niet te lang onder de douche staan. Zorg dat je je snel afdroogt en houd een badjas binnen bereik. Zo kun je je snel opwarmen. De gemiddelde energiekosten voor een verbruik van 3500 kilowatuur en 1500 kubieke meter gas zijn circa €1850 per jaar. En het is begrijpelijk dat je de radiator in de badkamer wilt gebruiken. Maar stel jezelf de vraag: Hoelang verblijf je in de badkamer? Is het dan nodig om deze radiator te gebruiken? De beste manier om de gaskosten te verlagen is ook het dichtdraaien van bepaalde radiatoren.

Welke radiatoren kunnen dichtgedraaid worden?

Gebruik bijvoorbeeld alleen de radiator in de woonkamer. Zo hoeft er ook niet onnodig gas vervoerd te worden naar andere ruimten. Ben je daar niet langer dan tien minuten per dag? Dan hoeven ze ook niet aangezet te worden. De slaapkamers hoeven ook niet verwarmd te worden. Het is zelfs ongezond om in een te warme omgeving te rusten. En we gaan er vanuit dat je een dik dekbed hebt. Daarmee wordt je vanzelf warm.

Jouw energiekosten voor de winter 2018/2019 verlagen

Jouw energiekosten verlagen voor de winter kan ook met een energievergelijking. Dan zoek je gewoon naar een goedkopere energieleverancier dan je nu hebt. Onze energievergelijker laat duidelijk zien wie de goedkoopste energieleverancier is. Eenmaal een keuze gemaakt? Dikke prima want zo pak je ook nog een flinke welkomstkorting mee. De ervaring leert dat deze al gauw €250 per jaar oplevert.

Jouw energiekosten voor de komende winter verlagen
6 beoordelingen 9.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.