Kamp: Era grijze energie voorbij

logo henk kamp

Volgens een bericht van NOS  stelt Minister Kamp dat het gebruik van grijze energie voorbij is, hij heeft plannen om Nederland zo snel mogelijk te laten schakelen naar duurzame energie. Hij geeft burgers en bedrijven de mogelijkheid om hierin mee te denken over welke optie’s het beste zijn.

Energierapport spreekt niet over tijdsbestek uitfasering fossiele brandstoffen

De minister heeft gisteren een Energierapport gepresenteerd waarin hij de energievoorziening op lange termijn ziet. De overheid beaamt daarin ook dat de CO2 uitstoot nog meer moet worden gereduceerd, zij denken aan een percentage van 80 tot 95% in 2050. In het energierapport is dan ook geen ruimte gelaten voor de kolencentrales. De fossiele brandstof zoals aardgas zal nog wel van belang blijven omdat deze brandstof nodig is om te kunnen schakelen naar een hoger percentage duurzame energie.

Grondigere aanpak nodig om nog meer te kunnen verduurzamen

In het huidige Energieakkoord is vastgelegd dat Nederland 16% aan duurzame energie moet kunnen produceren in 2023. Om het percentage te kunnen vermeerderen in de jaren na 2023 zijn er dus verregaande maatregelen nodig. De minister presenteerde het Energierapport in Pijnacker waar momenteel huizen gebruik maken van grondwarmte in plaats van aardgas, de restwarmte is afkomstig van een bedrijf dat werkt met tropische planten in kassen.

Er klinken ook andere geluiden vanuit de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, zij missen een nationaal energiedoel die tussentijds behaald kan worden tot aan 2050. Greenpeace gaat nog een stapje verder:

Inspiratieloos, ambitieloos, en gespeend van elk gevoel van urgentie

Zij willen graag concrete plannen zien in een bepaald tijdsbestek waar het gaat om de uitfasering van de fossiele brandstoffen.

Kamp: Era grijze energie voorbij
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!