Kernenergie minder populair in de VS

 

Het aandeel in kernenergie verliest aan populariteit in de Verenigde Staten, uit een recente enquete blijkt dat slechts 51% van de Amerikanen voorstander zijn voor het opwekken van kernenergie, terwijl 43% tegen blijkt te zijn.

Vijf jaar geleden was dat 62%,  in de afgelopen vijf jaar is de steun die werd verleend gedaald met meer dan 10%.

Na de kernenergieramp in Fukushima begon kernenergie uit de gratie te vallen. Sindsdien is er de voorkeur om energie op te wekken uit hernieuwbare energiebronnen meer op de voorgrond komen te staan. Van de Amerikanen is er 79% dat vind dat de nadruk op zonne-energie moet worden gelegd, gevolgd door windenergie met 70%.

Republikeinen en Democraten oneens over kernenergie

De republikeinen zijn nog steeds voor het gebruik van kernenergie in hun energiemix, 47% is voor, tegenover 24% van de Democraten, de partijen blijven het oneens over het gebruik van olie. Ondanks de tegenstrijdigheden blijft de regering Obama kernenergie wel ondersteunen. Obama verstrekte vorig jaar nog leninggarantie’s voor projecten in kernenergie.

Dankzij de beschikbaarheid van het goedkope aardgas en duurzame energie is de verwachting dat het aandeel kernenergie de komende jaren blijft dalen.

 

Kernenergie minder populair in de VS
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!