Kiest u vanaf 1 juli voor een variabele energieprijs of niet?

energietarieven-2016-vergelijken

Eerder schreven we al dat de energieprijzen in juli lager zullen uitvallen en dit geldt voor de variabele energieprijzen. Bent u van plan om over te stappen maar weet u niet goed of u voor een variabele energieprijs moet kiezen?

Wat is nu het verschil tussen variabel en vast?

Het verschil tussen een variabele energieprijs en een vaste energieprijs is dat de prijs voor uw variabele tarieven in de tussentijd kan veranderen. Variabele energieprijzen hangen samen met de prijswijzigingen in de energiemarkt. Dus als uw energieleverancier besluit de variabele prijzen te verhogen dan komt dat neer op een hogere voorschotnota. Verlagen zij daarentegen de energieprijzen? Dan profiteert u daarvan omdat u minder gaat betalen.

Tweemaal per jaar een wijziging of kiezen voor een vaste energieprijs?

Bij een variabel energietarief krijgt u twee keer per jaar te maken met een wijziging. Over het algemeen liggen de variabele tarieven laag, en per 1 juli worden ze door een aantal energieleveranciers verlaagd. Bent u meer het type voor vastigheid? Dan kunt u net zo goed kiezen voor een vaste energieprijs die u weer vastlegt voor één jaar. Er zijn voldoende actiekortingen die door energieleveranciers beschikbaar worden gesteld. Op die manier kunt u al zo’n €400 besparen op uw energiekosten.

Energieprijzen 2016 veranderen weer op 1 juli

De tweede en de laatste prijswijzing voor 2016 in de energieprijzen staat al bijna voor de deur. Dus wat bent u van plan om te doen? Neem in ieder geval de tijd om alles in u op te nemen waar het de verschillende energie aanbiedingen gaat. Zo kunt u weloverwogen kiezen voor een goedkopere energieleverancier waardoor u zich ook alvast voor het nieuwe jaar vastlegt met een goedkopere energieprijs. Loopt uw energiecontract dan volgend jaar weer af? Dan kunt u gerust weer opnieuw beginnen met het maken van een prijsvergelijking energie.

En wat gebeurd er dan met de gasprijzen?

Dat is ook een goed punt aangezien de belasting daarop weer verhoogd is wat dus zorgt voor hogere gaskosten. In het maken van een prijsvergelijk energie kunt u de gasprijzen ook prima vergelijken. Op die manier kun je ook een flinke verhoging van de gasprijs tegengaan. Door te profiteren van een welkomstpremie die voor een energiecontract geboden word kunt u de verhoging beperken.

 

 

 

Kiest u vanaf 1 juli voor een variabele energieprijs of niet?
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!