Klachten over hoge kosten stadsverwarming

stadsverwarming

Ondanks het invoeren van de warmtewet vorig jaar januari zijn er steeds meer klachten over stadsverwarming. Huishoudens klagen over te hoge kosten die hun in rekening worden gebracht.

Het probleem is dat mensen die aangesloten zijn op stadsverwarming en/of blokverwarming geen andere keuze hebben in het kiezen van een leverancier die hun warmte aanbied. Bijvoorbeeld in de provincie Brabant is al een rechtszaak opgestart tegen de hoge kosten hiervan.

Inwoners Brabant en omstreken bundelen krachten

Huishoudens uit Helmond bijvoorbeeld die zijn aangesloten op stadsverwarming, ze vinden hun maandelijkse rekening die zij moeten betalen voor de verwarming te hoog. Zij zijn nu een rechtszaak gestart en met hulp van Vereniging Eigen Huis hebben zij hun klachten neergelegd in de Tweede Kamer. Zij willen dat de warmtewet word ingezet om huishoudens te beschermen tegen de hoge verwarmingskosten.

Warmtewet moet nageleefd worden ter bescherming consument

De warmtewet is in het leven geroepen voor mensen die gebruik maken van stadsverwarming, de wet moet er op toezien dat zij een evenredig bedrag moeten betalen gelijk aan gas. Dit gebeurt in de praktijk niet omdat de leverancier van stadsverwarming extra kosten in rekening brengt voor posten zoals een meter of afsluitkraan.

De huishoudens betalen nog steeds een dikke 300 euro jaar teveel aan stadsverwarming. Het kabinet moet inhoudelijk op de zaak in gaan en een oplossing gaan zoeken. Vanavond word er in Hart Van Nederland een reportage over het probleem uitgezonden.

Klachten over hoge kosten stadsverwarming
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!