Kleinste marineboot vaart op zonne-energie

zonnecellen

De Koninklijke Marine heeft een nieuwe boot gedoopt die tevens op zonne-energie kan varen. Het kleinste model van de marine zal deelnemen aan de Dong Energy Solar Race die op 28 Juni word gehouden.

De Koninklijke Marine heeft de boot feestelijk in gebruik genomen. Het kleine vaartuig voldoet aan de nieuwste vaart techniek en is energiezuinig. De gehele bovenzijde is voorzien van zonnecellen waarmee het voortdrijven kan op zonne-energie. De vijfde editie van de Dong Energy Solar Race kent 41 deelnames waarvan er 15 deelnames vanuit het buitenland zijn. Amerika, Belgie, Brazilie, China, Duitsland, Bahrein, Finland, Polen en Turkije.

Een onderzoeksteam van de Technische Universiteit te Delft liet zien wat voor snelheid er kan worden bereikt met de solarboot. Ze behalen met gemak een snelheid van 45 km per uur.

 

Kleinste marineboot vaart op zonne-energie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!