Klimaatverandering in Californië bedreigt toekomstige elektriciteitsvoorziening

droogte-amerika

Afgelopen maandag werd een rapport gepresenteerd in de Journal Nature Climate Change. In dit rapport worden de problemen met betrekking tot extreme droogte in de staat Californië belicht. 

Infrastructuur moet worden verbeterd

Uit de studie is gebleken dat 465 van de 978 elektriciteitscentrales een daling kunnen verwachten wat betreft de capaciteit. Tussen 2040 en 2060 zal dit afnemen door de verwachte klimaatsverandering daar. Er is gewerkt met een 10 jarig scenario waar extreme droogte voorkomt, wanneer die droogte aanhoud zal de elektriciteitsproductie met 8,8% dalen. Er word ook een tekort aan water verwacht als gevolg hiervan.

Uitstoot van broeikasgassen verergerd

De huidige plannen van de elektriciteitsproductie zijn niet voldoende beschermd tegen de klimaatsverandering. Dit fenomeen zal ontstaan door de invloed van het verbranden van fossiele brandstoffen. De uitstoot van broeikasgassen zal dit alleen maar verergeren. Technologieën in hernieuwbare energie blijken beter bestand tegen de gevolgen van de klimaatsverandering. Dit betekent dat het overstappen naar duurzame energie niet alleen de broeikasgassen verminderd maar draagt ook bij aan een klimaatbestendige infrastructuur.

Warmte in Californië neemt toe

De extreem warme zomers die Californië kent zorgt ook voor een hoger elektriciteitsverbruik, airco’s worden dan volop gebruikt. Waardoor de vraag naar elektriciteit toeneemt. Wanneer dit gecombineerd word met een toename in de bevolking zou het scenario in het slechtste geval een energie black-out zijn.

Bron: TheGuardian

Klimaatverandering in Californië bedreigt toekomstige elektriciteitsvoorziening
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!