Kolencentrales nodig voor groei duurzame energie

kolencentrale

Netbeheerder TenneT stelt dat de kolencentrales de eerste jaren nog wel nodig zijn om de infrastructuur rondom de overgang naar duurzame energie goed te laten verlopen. De nog actieve kolencentrales kunnen als backup dienen wanneer duurzame stroom niet voorradig is.

Nederlandse kolencentrales vangen vraag op

TenneT voorziet een rol voor de kolencentrales voor Duitsland, maar deze rol is ook weggelegd voor Nederland wanneer er bij ons extra capaciteit nodig is. Het produceren van schoon gas is momenteel nog te prijzig, daarom kunnen de kolencentrales een belangrijke rol spelen.

Duitse groene stroom zorgt voor lage energieprijzen in Nederland

Vooral de gas gestookte centrales ondervinden moeilijkheden, er word geen winst gemaakt maar de centrales kosten wel geld. Op dit moment geniet Nederland van de Duitse gesubsidieĆ«rde groene energie. Door het overschot aan groene energie kan Nederland dit goedkoper importeren. Duitsland kent drie stroomverbindingen gezamelijk met de andere stroomverbindingen uit Europa bespaart het Nederlandse huishoudens zo’n 80 miljoen euro jaarlijks.

Omdat er nog naar mogelijkheden worden gezocht om het overschot aan groene stroom goed te kunnen opslaan, blijven de kolencentrales de komende jaren nog wel actief. Groene energie zoals zonne-energie en windenergie kan nog maar beperkt worden opgeslagen in kleine volumes.

Bron: RTLnieuws

Kolencentrales nodig voor groei duurzame energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.