Kosten blok en stadsverwarming omhoog met 24 euro in 2017

stads- en blokverwarming

blokverwarmingIn 2017 gaan consumenten die gebruik maken van blokverwarming of stadsverwarming 24 euro meer betalen. Voor consumenten die geen gebruik maken hiervan gaan de gasprijzen in 2017 al omhoog dus worden de kosten voor stadsverwarming ook verhoogd. De ACM maakte dit nieuws op haar website bekend.

Ruim half miljoen Nederlanders aangesloten op stads en blokverwarming

Van de Nederlandse huishoudens maakt een half miljoen gebruik van blok of stadsverwarming. Het gemiddelde verbruik is 35 GJ per jaar en wordt daar volgend jaar €1093 voor betaald. De ACM berekent deze tarieven aan de hand van de Warmtewet. De tarieven voor stadsverwarming hangen samen met de gastarieven. Daarbij word rekening gehouden met het principe niet meer dan anders.

Gastarieven bepalen hoogte kosten stadsverwarming

Gaan de gastarieven omlaag? Dan dalen de stadsverwarming tarieven ook. De gasprijzen 2017 gaan stijgen omdat de transporttarieven duurder worden. Het niet meer dan anders principe moet gebruikers van stadsverwarming beschermen tegen te hoge tarieven. Het probleem bij huishoudens die aangesloten zijn op stadsverwarming is dat zij niet kunnen overstappen naar een andere warmteleverancier. Deze liggen per regio waar stadsverwarming is al vastgelegd.

Alleen overstappen met stroom voor gebruikers stadsverwarming

Heel veel huishoudens die met stadsverwarming te maken hebben klagen dan ook over het feit dat zij niet kunnen overstappen en vinden hun energierekening dan ook te hoog. Minister Kamp zal binnenkort de vernieuwde Warmtewet doorsturen naar de Tweede Kamer. In deze wet zullen consumenten met stadsverwarming/blokverwarming beter beschermd zijn tegen te hoge kosten.

Stroomleveranciers vergelijken op EnergieVergelijking.nl

In geval van stadsverwarming kunnen deze huishoudens dan ook alleen overstappen naar een andere stroomleverancier. Zo kunnen zij alsnog geld besparen op hun energierekening. Zij kunnen het verbruik invullen op onze website en op die manier alle stroom aanbiedingen vergelijken. Heeft u de Energievergelijker voor u? Vul dan bij gas 0 in en u krijgt enkel alleen stroom aanbiedingen te zien. Kies rustig uit welke stroomleverancier voor u voordelig kan zijn. Stroomkosten vergelijken is zo gepiept en u bespaart alsnog geld.

Kosten blok en stadsverwarming omhoog met 24 euro in 2017
3 beoordelingen 6.7 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op dinsdag, 16 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op dinsdag, 16 juli 2019.

Een reactie plaatsen