Kosten blok en stadsverwarming omhoog met 24 euro in 2017

blokverwarmingIn 2017 gaan consumenten die gebruik maken van blokverwarming of stadsverwarming 24 euro meer betalen. Voor consumenten die geen gebruik maken hiervan gaan de gasprijzen in 2017 al omhoog dus worden de kosten voor stadsverwarming ook verhoogd. De ACM maakte dit nieuws op haar website bekend.

Ruim half miljoen Nederlanders aangesloten op stads en blokverwarming

Van de Nederlandse huishoudens maakt een half miljoen gebruik van blok of stadsverwarming. Het gemiddelde verbruik is 35 GJ per jaar en wordt daar volgend jaar €1093 voor betaald. De ACM berekent deze tarieven aan de hand van de Warmtewet. De tarieven voor stadsverwarming hangen samen met de gastarieven. Daarbij word rekening gehouden met het principe niet meer dan anders.

Gastarieven bepalen hoogte kosten stadsverwarming

Gaan de gastarieven omlaag? Dan dalen de stadsverwarming tarieven ook. De gasprijzen 2017 gaan stijgen omdat de transporttarieven duurder worden. Het niet meer dan anders principe moet gebruikers van stadsverwarming beschermen tegen te hoge tarieven. Het probleem bij huishoudens die aangesloten zijn op stadsverwarming is dat zij niet kunnen overstappen naar een andere warmteleverancier. Deze liggen per regio waar stadsverwarming is al vastgelegd.

Alleen overstappen met stroom voor gebruikers stadsverwarming

Heel veel huishoudens die met stadsverwarming te maken hebben klagen dan ook over het feit dat zij niet kunnen overstappen en vinden hun energierekening dan ook te hoog. Minister Kamp zal binnenkort de vernieuwde Warmtewet doorsturen naar de Tweede Kamer. In deze wet zullen consumenten met stadsverwarming/blokverwarming beter beschermd zijn tegen te hoge kosten.

Stroomleveranciers vergelijken op EnergieVergelijking.nl

In geval van stadsverwarming kunnen deze huishoudens dan ook alleen overstappen naar een andere stroomleverancier. Zo kunnen zij alsnog geld besparen op hun energierekening. Zij kunnen het verbruik invullen op onze website en op die manier alle stroom aanbiedingen vergelijken. Heeft u de Energievergelijker voor u? Vul dan bij gas 0 in en u krijgt enkel alleen stroom aanbiedingen te zien. Kies rustig uit welke stroomleverancier voor u voordelig kan zijn. Stroomkosten vergelijken is zo gepiept en u bespaart alsnog geld.

Kosten blok en stadsverwarming omhoog met 24 euro in 2017
3 beoordelingen 6.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.